BC SCM Timișoara transferă și de peste Atlantic! „Stretch” devine alb-violet

2016 January 14 - FIU's Adrian Diaz (20).  Florida International University defeated Louisiana Tech, 88-74, at FIU Arena, Miami, Florida. (Photo by: Alex J. Hernandez / photobokeh.com) This image is copyright by PhotoBokeh.com and may not be reproduced or retransmitted without express written consent of PhotoBokeh.com. ©2016 PhotoBokeh.com - All Rights Reserved

BCM SCM Timișoara a oficializat astăzi cel de-al șaselea transfer din această vară. Clubul bănățean a ajuns la un acord cu Adrian Diaz, un pivot în vârstă de 21 de ani, de origine cubaneză, care a impresionat în ultimele trei sezoane în campionatul universitar american NCAA.

Adrian Humberto Diaz e cea mai recentă achiziție oficializată de BC SCM Timișoara. Cubano-americanul s-a născut la 11 iulie 1993 la Miami și evoluează pe postul de pivot și măsoară 2.08m. Porecla „Stretch” (n.r. to stretch = a se întinde) a primit-o de la antrenorul său din liceu, datorită creșterii bruște în înălțime pe care a înregistrat-o într-o perioadă scurtă de timp. În clasa a șaptea, măsura 1.82 m, însă până la începutul clasei a noua ajunsese la 2.03!

În ultimii ani, a evoluat în campionatul universitar nord-american NCAA, pentru Kansas State și Florida International University. În precedentul sezon, a fost prezent în toate cele 32 de partide ale FIU, o singură dată lipsind din „starting five”. A fost desemnat de trei ori „jucătorul săptămânii” în conferința din care a făcut parte echipa sa (noiembrie 2015, decembrie 2015 și martie 2016).

„Stretch” a avut cifre remarcabile în sezonul trecut, fiind al treilea marcator pentru Florida International University, cu o medie de 15.3 puncte pe meci, în vreme ce la capitolul recuperări a fost lider, cu 7.8 pe meci. Adrian Diaz poate evolua pe pozițiile 4 și 5 și devine al patrulea stranier din lotul echipei timișorene.

În acest moment, antrenorul Nenad Mandic are la dispoziție un lot de nouă jucători, dintre care șase sunt nou-veniți (Adrian Diaz, Milos Komatina, Octavian Popa Calotă, Ionuț Drăgușin, Nikola Otasevic și Georgian Păun), iar alți trei sunt rămași din lotul care a încheiat sezonul trecut (Zoran Milencovici, Mladen Jeremic și Horațiu Covlescu). BC SCM Timișoara va începe pregătirile pentru noul sezon pe 31 iulie.

About Gabriel Toth

Leave a Reply