BC SCM Timișoara se impune în derby-ul suferinței de la Mediaș

©  Emanuel Titus Iliesi

Slobodan Dundjerski i-a condus pe alb-violeți spre victorie printr-un double-double spectaculos: 23 puncte și 13 pase decisive (Foto © Emanuel Titus Iliesi)

BC SCM Timișoara a bifat aseară primul succes extern din actuala ediție a Ligii Naționale de baschet masculin. Formația pregătită de Nenad Mandic s-a impus cu 99-87, în deplasare, cu Gaz Metan Mediaș, în duelul ultimelor clasate. Un succes la care a contribuit din plin Slobodan Dundjerski, autor al unui double-double spectaculos.

Duelul suferinței de la Mediaș a început sub semnul echilibrului. Ambele echipe așteptau cu nerăbdare această întâlnire, care urma să o îndepărteze pe una dintre ele de postura de „lanternă roșie”. Primul sfert s-a încheiat la egalitate 23-23, iar la pauza mare gazdele se aflau la adăpostul unui avans de 5 puncte. Un avantaj extrem de fragil în baschet, mai ales că BCT a revenit pe parchet extrem de hotărâtă și, mai important, inspirată, reușind nu mai puțin de 33 de puncte în sfertul 3. Practic, acolo s-a și rupt partida în favoarea alb-violeților, care au fost la un pas de „sută”, tabela oprindu-se la 87-99.

„Prima repriză ne-a arătat că am avut probleme în apărare. Ne-a fost greu să-i oprim pe Navickas și Pustahvar, dar am fost o echipă diferită în partea a doua, mult mai buni în defensivă. Ne-am instalat la control și am dovedit maturitate în joc. Victoria este foarte importantă, ne dă încredere să continuăm pe drumul acesta, care poate fi drumul bun. Este în același timp un succes de moral, care ne fortifică pentru perioada următoare, în care jucăm patru meciuri în 14 zile”, a declarat antrenorul timișorenilor, Nenad Mandic, pentru site-ul oficial al echipei.

MVP-ul partidei de la Mediaș a fost Slobodan Dundjerski, autor al unui double-double, cu 23 de puncte și 13 pase decisive. Pe lista marcatorilor s-au mai înscris Mladen Jeremic 23 puncte, Dalibor Djapa 22, Zoran Milencovici 11, Veselin Veselinov 10, George Toth 5, Stefan Zivanovic 3 și Joshua Warren 2. De partea cealaltă principalul remarcat al sibienilor a fost Aleksandr Pushtavar, cu 22 de puncte, urmat de Navickas 18, Drăgușin 14, Peciukas 12, Solopa 12, Grabauskas 6 și Fl. Popa 3.

Săptămâna ce urmează aduce primul meci oficial pentru BC SCM Timișoara la sala „Constantin Jude” din 2016. Miercuri, de la ora 18, alb-violeții vor primi replica unei vechi rivale, Dinamo București.

About Gabriel Toth

Leave a Reply