BC SCM Timișoara începe lupta pentru supraviețuire

Nenad Mandic speră ca elevii săi să continue pe linia bună din acest început de 2016 (Foto: Emanuel Titus Iliesi)

După ce a încheiat pe locul 10 prima fază a campionatului, BC SCM Timișoara se pregătește de cea mai importantă etapă a stagiunii, decisivă pentru menținerea în elită a alb-violeților. La sfârșitul acestei săptămâni pornește la drum play-out-ul Ligii Naționale de baschet masculin, prima etapă programând o deplasare dificilă pentru alb-violeți, pe terenul nou-promovatei Phoenix Galați.

Formația pregătită de Nenad Mandic pornește cu optimism spre faza a doua a Ligii Naționale. Alb-violeții au un bilanț dătător de speranțe în 2016, reușind să obțină trei victorii în cele șapte meciuri disputate în acest an calendaristic, toate împotriva unor contracandidate: 99-87 la Mediaș, 82-77 cu Dinamo și 85-69 cu BCMU Pitești. De asemenea, timișorenii au practicat jocuri bune și la Târgu Mureș sau Târgu Jiu, unde au fost învinși pe muchie de cuțit.

„În cele din urmă avem și noi o săptămână pentru recuperare și ca să pregătim cele zece etape din play-out. Primele trei runde se joacă la o săptămână distanță una de alta, ceea ce nouă ne convine acum. Sper să continuăm antrenamentele bune și să facem partide reușite. Trebuie să eliminăm greșelile din defensivă și și să jucăm mai rapid pe faza de atac. Mai ales pe contraatac, căci așa cum arată echipa noastră consider că avem șanse mai mici în jocul pozițional și mai mari dacă mărim ritmul”, spune antrenorul alb-violeților, Nenad Mandic, citat de site-ul oficial al clubului.

Primul meci din play-out pentru BC SCM Timișoara va avea loc sâmbătă, în deplasare, la nou-promovata Phoenix Galați. În prima fază a campionatului, bănățenii au pierdut ambele confruntări cu formația de la Dunăre: 65-76 în deplasare și 75-79 acasă.

Iată programul complet al „leilor” din faza a doua a Ligii Naționale:

20 februarie: Phoenix Galați – BC Timișoara
27 februarie: BC Timișoara – Gaz Metan Mediaș
5 martie: BC Timișoara – Dinamo București
9 martie: Energia Tg Jiu – BC Timișoara
12 martie: BC Timișoara – BCMU Pitești
19 martie: BC Timișoara – Phoenix Galați
25 martie: Gaz Metan Mediaș – BC Timișoara
30 martie: Dinamo – BC Timișoara
2 aprilie: BC Timișoara – Energia
6 aprilie: BCMU Pitești – BC Timișoara

Se pornește de la următorul clasament: Dinamo 33 puncte, Tg Jiu 32, Galați 30, Timișoara și Pitești, câte 27, Mediaș 24. Ultimele două clasate vor retrograda direct, fără turneu playout.

About Gabriel Toth

Leave a Reply