BC SCM Timișoara debutează în forță în Cupa României: 96-69 cu BCM Olimpic Baia Mare

unnamed-1

Otasevic & co n-au avut nicio emoție în fața nou-promovatei din Baia Mare (Foto: Emanuel Titus Iliesi)

BC SCM Timișoara a înregistrat o victorie clară în această seară, în sala proprie, 96-69 cu BCM Olimpic Baia Mare, în manșa tur a optimilor de finală din Cupa României. Antrenorul Nenad Mandic le-a oferit minute tuturor jucătorilor înscriși pe foaia de joc, unul dintre tineri reușind să se și remarce printr-un coș de la distanță.

Jocul din această seară, din sala „Constantin Jude”, a fost fără istoric încă din prima sa jumătate. După primul sfert, alb-violeții și-au asigurat un ecart de 7 puncte, 21-13, care a crescut considerabil până la pauza mare, când diferența indica +24 în favoarea bănățenilor, 49-25. Situația nu s-a schimbat prea mult în sfertul al treilea, la capătul căruia BCT conducea mai mult decât confortabil, cu 30 de puncte diferență, 71-41. În ultimele zece minute, Nenad Mandic i-a aruncat în luptă și pe cei mai tineri dintre elevii săi, Mihai Ursan, Alexandru Albu și Cristian Mocrițchi, ultimul reușind să se și înscrie pe lista marcatorilor cu o „triță”.

Pentru timișoreni a fost, în fond, un test pentru dificilele confruntări ce urmează în campionat, drept pentru care și contribuția băncii a fost de această dată mai consistentă decât la precedentele două jocuri. În acestă seară, 41 din totalul de 96 de puncte a venit din rândul jucătorilor care s-au aflat în afara 5-ului de start.

De altfel, tot de pe bancă a venit și principalul marcator al Timișoarei, Marko Cakarevic, autor a 18 puncte (completate de 6 recuperări și 4 pase decisive). Pentru BCT au mai punctat Drăgușin 12, Jeremic 12, Calotă 12, Komatina 11, Diaz 11, Păun 9, Otasevic 8 și Mocrițchi 3. De partea cealaltă, principalii artizani pentru băimăreni au fost căpitanul Milos Macura, cu 17 puncte, și Marius Ciotlăuș, cu 16. Pentru BCM Olimpic au mai punctat Movileanu 8, Smith 7, Dumitrescu 4, L. Țibârnă 2, Rosemond 2 și Stoica 2.

Vom reveni cu o amplă galerie foto de la meciul din această seară. Rămâneți pe www.druckeria.ro!

About Gabriel Toth

Leave a Reply