Baschetul timișorean, cu două reprezentante la Campionatul European U20 de la Albena

Timișoreanca Bianca Blanaru, o certitudine a lotului U20 al României

Timișoreanca Bianca Blanaru, o certitudine a lotului U20 al României

Astăzi debutează, în localitatea bulgară Albena, Campionatul European de baschet divizia B, destinat sportivelor sub 20 de ani. În lotul României sunt prezente și două jucătoare de la Timișoara, Dora Ardelean și Bianca Blanaru.

Rezultatele remarcabile ale baschetului feminin timișorean la nivel juvenil continuă să atragă atenția selecționerilor loturilor naționale către această parte de țară. România intră vineri în focurile Campionatului European U20 Divizia B, iar în lotul care a făcut deplasarea către localitatea bulgară Albena se regăsesc și două jucătoare crescute de CSS Bega și lansate în primul eșalon de BCM Danzio.

E vorba despre Bianca Blanaru, pivotul care la doar 18 ani are deja în spate câteva sezoane bune de experiență în Liga Națională, și Dora Ardelean, jucătoare de poziția 4, crescută tot la școala de baschet din Circumvalațiunii, și care în august va împlini 19 ani. Cele două vor evolua în următoarele zile sub tricolor, urmând să înfrunte, reprezentativele similare ale Portugaliei, Macedoniei, Bulgariei, Cehiei, Letoniei, Belgiei, Israelului și Marii Britanii.

România va sta astăzi, în prima zi a competiției, o programare care în opinia selecționerului Dan Fleșeriu poate fi o armă cu două tăișuri. „Ne așteaptă o competiție extrem de dificilă, cu opt meciuri în doar zece zile. Pot spune că programul ne avantajează pentru că vom sta în prima zi a competiției, în data de 4 iulie și avem astfel șansa să vedem toți adversarii, dar pe de altă parte ne și dezavantajează, deoarece avem un program de jocuri mai comprimat și nu beneficiem de a treia zi de pauză, ca restul competitoarelor. De aceea am tot insistat în discuțiile pe care le-am avut cu fetele că este foarte important să câștigăm primul joc împotriva Portugaliei. Atât pentru moralul nostru, cât mai ales pentru a dovedi celorlalte competitoare că ne dorim în Albena să obținem un rezultat cât mai valoros”, a declarat, pentru sie-ul FRB, Dan Fleșeriu, care e secondat pe banca tehnică de Monika Boriga Brosovszky.

Lotul deplasat de România la Albena cuprinde următoarele baschetbaliste: Ana Grigore (Olimpia Bucureşti), Bianca Blanaru (CSS Bega Timişoara/BCM Danzio Timişoara), Sonia Ursu (Woori Bank Hansae/Coreea de Sud), Diana Moraru (BC UVG ICIM Arad), Dora Ardelean (CSS Bega Timişoara/BCM Danzio Timişoara), Selena Kirberg (Buducnost Podgorica/Muntenegru), Alexandra Dumitrache (Olimpia Bucureşti), Hanna Demeter (Pecs/Ungaria), Irina Gavrilă (CSS Craiova/SCM U Craiova), Simina Avram (Olimpia Braşov), Alina Crăciun (BC UVG ICIM Arad), Iulia Răileanu (Universitatea Cluj-Napoca).

Iată și programul naționalei României la Campionatul European din Bulgaria:

05.07.2013 – ROMÂNIA – Portugalia (ora 13:45)
06.07.2013 – Macedonia – ROMÂNIA (ora 16:00)
08.07.2013 – ROMÂNIA – Bulgaria (ora 18:15)
09.07.2013 – Cehia – ROMÂNIA (ora 16:00)
10.07.2013 – ROMÂNIA – Letonia (ora 20:30)
12.07.2013 – Belgia – ROMÂNIA (ora 20:30)
13.07.2013 – ROMÂNIA – Marea Britanie (ora 16:00)
14.07.2013 – Israel – ROMÂNIA (ora 13:45)

About Gabriel Toth

Leave a Reply