ASU Politehnica trece granița pentru un test internațional

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

ASU Politehnica va disputa mâine cel de-al patrulea amical din această iarnă, primul cu o formație din străinătate. Liderul din C4 va evolua pe terenul echipei SZEOL Szeged, formație ce evoluează tot la nivelul celui de-al treilea eșalon.

ASU Politehnica dispută mâine primul amical internațional din acest an. Alb-violeții vor evolua în Ungaria, la Szeged, pe terenul formației locale SZEOL. Gruparea echipată în albastru și negru a devenit, în ultimii ani, principala echipă a orașului de pe Tisa. Fondată în 1993, echipa a purtat, până în urmă cu doi ani, denumirea Tisza Volan SC. În ultimii ani, a „pendulat” între eșalonul al treilea (NB III) și campionatul regiunii Csongrad, din care a promovat ultima oară în 2014. În prezent, SZEOL ocupă locul al treilea în seria de mijloc a eșalonului terț din Ungaria, cu 30 de puncte, la o distanță totuși considerabilă față de liderul Kozarmisleny, care a acumulat 42 în 16 jocuri.

Actuala echipă din Szeged nu are legătură cu formațiile istorice ale orașului, dispărute între timp. Principalul club al urbei, Szegedi AK, înființat în 1899, a disputat 22 de sezoane în primul eșalon al Ungariei, până în 1951. În 1976, clubul a fuzionat cu o altă formație locală, SZEAC, preluându-i denumirea. Și acesastă echipă, care devenise la un moment dat o prezență constantă în NB I, a sucombat, în 1999. O prezență efemeră pe harta fotbalului maghiar a avut-o Szeged LC, înființată în 1998, care la chiar primul sezon de existență a promovat pe prima scenă a Ungariei. Echipa nu a rezistat însă, retrogradând în 2000, când a și fost desființată.

Pentru ASU Politehnica, jocul de mâine, de la Szeged, va fi al patrulea amical internațional organizat în ultimii ani. Precedentele trei s-au desfășurat în compania unor formații din Serbia. În 2013, alb-violeții au legat o „dublă” cu OFK Kikinda. Primul meci a avut loc pe terenul sârbilor, la 26 mai 2013, gazdele reușind să se impună cu 2-1. Pentru timișoreni a punctat atunci Adrian Marchiș, în minutul 63. La 4 august, trupa din Kikinda le-a întors vizita „studenților”, rezultând un meci extrem de spectaculos: victorie cu 4-3 pentru alb-violeți, după 1-3 la pauză. Pentru ASU Politehnica marcau atunci Titi Varga (6), Nicu Făgețan (63), Tiberiu Popoviciu (70) și Sorin Oberșterescu (81). Cel din urmă meci de verificare internațional s-a disputat tot pe „Știința”, la 29 noiembrie 2014, când alb-violeții s-au duelat cu juniorii U19 ai clubului Vojvodina Novi Sad. Meciul s-a încheiat la egalitate, 2-2, pentru timișoreni punctând Gavriluță (42) și Rus (54).

Să mai spunem că în programul de pregătire din această iarnă, ASU Politehnica mai are fixat un amical internațional, de această dată la Timișoara. La sfârșitul săptămânii viitoare (sâmbătă, 20 februarie), alb-violeții vor fi vizitați de Radnicki Sutjeska, formație din eșalonul al treilea al Serbiei.

Partida SZEOL Szeged – ASU Politehnica va avea loc, așadar, mâine, de la ora locală 15 (16, ora României).

About Gabriel Toth

Leave a Reply