ASU Politehnica, spre Țara Zarandului, pentru un test cu o colegă de serie

©  Emanuel Titus Iliesi

În disputa din turul campionatului, Cristi Gălan a deschis scorul, cu o lovitură de cap (Foto © Emanuel Titus Iliesi)

ASU Politehnica va disputa mâine cel de-al șaselea amical din această pauză de iarnă, primul în compania unei adversare din C4. Alb-violeții vor întâlni, în deplasare, pe CS Ineu, formație ce iernează pe locul 10 în clasament și care traversează o perioadă zbuciumată, marcată de nu mai puțin de opt despărțiri.

ASU Politehnica revine în județul Arad, după cele zece zile petrecute în cantonamentul de la Moneasa. Mâine, formația pregătită de Sorin Brîndescu se deplasează la Ineu, pentru duelul cu gruparea locală.

Dacă în lotul alb-violeților au survenit puține modificări față de turul campionatului, la Ineu situația e mult diferită. Formația din Țara Zarandului s-a despărțit în această iarnă de nu mai puțin de opt jucători, o parte dintre ei fiind titulari incontestabili în sezonul de toamnă. E vorba despre portarul Bujor și jucătorii de câmp Kocsis, Filimon, Wild, Stănaia, Tudoroiu, Șulumberchean și Ciobanu. La capitolul noutăți, îi putem nominaliza pe Alexandru Mitrea pentru postul de portar și pe mijlocașii Spătaru (ex-Rapid) și Botaș (Cermei). De asemenea, presa arădeană notează că Ineul e în negocieri avansate cu atacantul Rădulescu, provenit de la Sebiș.

În ultima săptămână, antrenorul Ineului, Cristian Sculici, a testat și doi jucători olandezi. E vorba despre Cliff Mensah și Amin Ayayli, care n-au impresionat, astfel că au părăsit rapid Țara Zarandului. Trupa din Ineu a susținut ultimele teste sâmbătă, în cadrul unui triunghiular disputat la Sânnicolau Mic și la care au mai luat parte UTA Bătrâna Doamnă și Progresul Pecica. Divizionara C a înregistrat două eșecuri, ambele cu 2-0, mai întâi în fața alb-roșiilor din B2, iar apoi în fața campioanei en titre din D Arad.

ASU Politehnica și CS Ineu s-au întâlnit în tur, pe „Știința”. La 7 noiembrie 2015, alb-violeții s-au impus cu 2-1, prin golurile marcate de Cristi Gălan și Marco Giuricici, ambele înainte de pauză. Ineul a pus presiune pe final, după ce experimentatul Tiberiu Bier a transformat o lovitură de pedeapsă, zărăndanii având câteva ocazii importante în ultimele secvențe ale întâlnirii.

Amicalul dintre CS Ineu și ASU Politehnica se va disputa mâine, de la ora 12, pe terenul grupării din județul Arad. Urmează apoi, sâmbătă, un test internațional, la Timișoara, în compania sârbilor de la Radnicki Sutjeska.

About Gabriel Toth

Leave a Reply