ASU Politehnica s-a descătușat în repriza a doua în fața sârbilor de la Sutjeska

© Emanuel Titus Iliesi

Ionuț Vucea, dublu marcator în poarta celor din Sutjeska (Foto © Emanuel Titus Iliesi)

ASU Politehnica a bifat un succes clar, scor 4-0, în testul internațional disputat astăzi, în fața sârbilor de la Radnicki Sutjeska. Deși adversara de peste graniță evoluează în eșalonul al patrulea al Serbiei, jocul a fost echilibrat în prima repriză, la pauză intrându-se cu scor egal, 0-0. În partea a doua, poliștii au dominat copios ostilitățile și și-au permis să facă și spectacol.

Prima parte a duelului de astăzi, de la Timișoara, s-a desfășurat sub semnul echilibrului. Oaspeții s-au bazat pe garnitura de bază, cu fotbaliști cu talie, bine clădiți fizic, care au reușit să închidă culoarele de atac pentru elevii lui Sorin Brîndescu. În partea a doua, antrenorul lui Radnicki, Dragoljub Gajevic, a rulat întreg lotul de jucători, ceea ce a mai luat din consistența jocului oaspeților.

Alb-violeții au deschis scorul în minutul 58, atunci când Birău a centrat de pe dreapta, iar Vucea l-a învins pe Canak cu un șut din apropiere. Același Vucea a fost aproape de 2-0 în minutul 64, când a tras însă direct în portarul sârbilor, din poziție favorabilă. În cele din urmă, golul al doilea a venit peste trei minute, atunci când Bădăuță a recuperat la 20 de metri, a pivotar și a tras plasat, la firul ierbii. La faza imediat următoare, s-a făcut 3-0 pentru ASU Politehnica, printr-o execuție superbă a lui Andrei Sulea, care a trimis mingea în vinclu, din lateral stânga, foarte aproape de tușă. Rezultatul final a fost stabilit la chiar ultima fază a meciului, tot printr-o execuție de efect. Vucea, cu spatele la poartă, l-a fentat din preluare pe fundașul aflat în spatele său și a tras puternic, de la 14 metri, fără speranțe pentru Canak.

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Burtic – Contescu, Bilia, Gălan, Taub – Stancu – Birău, Țugui, Giuricici, Ghinescu – Tulcan. Au mai intrat Rogojină, Fișteag – Bădăuță, Rebenciuc, Marin, Sulea, Stefanovic, Codrea, Todorov, Ugocian, Damian și Peter.

Radnicki Sutjeska (antrenor Dragoljub Gajic): Canak – Dubljevic, Tomin, Vukovic, Skoko – Rogan, Ognjenovic, Culic, Ninic – Kurunczi, Rakovic. Au mai intrat Kanetic, Rosic, Milos, G. Condan, Cr. Condan, Idvoreanu, Suciu, Vujadinovic, Kolunic, Mirkovic.

După cum se poate observa, formația sârbă are în lot o serie de jucători cu nume românești. De altfel, la Sutjeska există o comunitate românescă puternică, de aproximativ 400 de familii.

About Gabriel Toth

Leave a Reply