ASU Politehnica revine în frunte, după 4-2 cu CS Giroc

1005929_621698411247958_1360685338_n

ASU Politehnica confirmă, încetul cu încetul, ieșirea din pasa proastă traversată în ultimele săptămâni. Alb-violeții s-au impus astăzi cu 4-2 în fața celor de la CS Giroc, la capătul unui joc ceva mai convingător, dar în care s-a remarcat din nou o relaxare a echipei în repriza a doua.

ASU Politehnica era obligată să învingă astăzi Girocul pentru a-și păstra fotoliul de lider la finalul etapei a XXVII-a. Ghiroda trecuse sâmbătă pe prima treaptă, după succesul cu 2-0 din fața lui Auto, astfel că un pas greșit al alb-violeților ar fi însemnat pierderea șefiei pentru prima oară în retur.

Trupa lui Paul Codrea a atacat în permanență pe durata primei reprize, însă n-a reușit să spargă lacătul din defensiva girocanilor decât după o jumătate de oră de joc, atunci când Popoviciu a reluat spectaculos, din interiorul careului, o centrare venită de la Ghinescu. Peste doar două minute, plasa porții oaspeților avea să se scuture din nou Iorgovan marcând simplu, după o respingere nefericită a portarului Coca. În minutul 36, ASU Politehnica a închis practic jocul, Ionaș transformând cu siguranță penaltiul pe care tot el îl scosese. În minutul 43, Iorgovan avea să facă 4-0, tânărul atacant ajungând astfel la cota 22 în acest campionat și trece în fruntea ierarhiei golgheterilor. Scorul primei reprize avea să fie stabilit însă de oaspeți, Ropot transformând un penalti acordat la ultima fază a primei reprize.

În partea a doua, timișorenii au mai scăzut ritmul, dar au continuat să controleze cu autoritate jocul. De cealaltă parte formația lui Oli Trandu s-a mulțumit doar să limiteze proporțiile scorului, însă avea să reușească mai mult decât atât. În minutul 87, Brînzan pierde mingea în propriul careu, la un duel cu Duțu, acesta îi pasează lui Ioviță, care nu iartă, cu poarta goală în față.

S-a încheiat 4-2, la capătul unui meci în care alb-violeții nu s-au întrebuințat la maximum, dar au reușit chiar și așa o victorie mai clară decât o arată rezultatul final. ASU Politehnica va juca miercuri, în devans, la Dumbrăvița, meciul urmând a începe la ora 18.

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Burtic – Birău, Gălan, Obrejan, Taub – Ilie, Popoviciu (cpt.), Neagoie, Ghinescu – Ionaș, Iorgovan. Au mai intrat Rebenciuc, Codrea, Brînzan și Tulcan.

CS Giroc (antrenor Orlando Trandu): C. Coca – Dumitru, Cocora, Gherghel, Moricz, Ioviţă, Rudăreanu, Ropot, Toader, Maftei, Vătafu. Au mai intrat Ardelean, Duțu, Seru și Aga.

„Sunt parțial mulțumit. Am făcut o primă repriză foarte bună, am reușit în sfârșit să înscriem patru goluri și cred că ne-am deblocat puțin. În partea a doua, jocul a fost ceva mai lent, a venit și căldura. Noi am fost puțin mai relaxați, iar ei au marcat pe niște faze dubioase din punctul meu de vedere. N-am ce să-i reproșez lui Brînzan la al doilea gol al Girocului, deoarece consider că a fost faultat. A fost o eroare a arbitrului, dar și ei pot prinde o zi mai slabă. Considerăm că e un arbitru valoros (n.r. Costel Dobrișan), dar azi n-a fost în cea mai bună formă”, a declarat la final antrenorul liderului, Paul Codrea.

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply