Liga a IV-a: ASU Politehnica face scorul etapei și rămâne în frunte

giroc politehnicaEtapa a 11-a din Liga a IV-a Timiș a adus cea mai bogată „recoltă” pentru oaspeți din acest sezon. Nu mai puțin de 15 puncte au câștigat vizitatorii în weekend, gazdele trecându-și în cont doar două victorii. Liderul ASU Politehnica și-a menținut avansul față de principalele urmăritoare, prin victoria cu 6-1 de la Giroc, scorul etapei, de altfel.

O rundă interesantă, care a început cu o surpriză vineri, la Jimbolia, acolo unde tânăra formație locală i-a pus piedică Ghirodei, campioana ediției trecute. Un nou pas înapoi pentru formația pregătită de Vlad Bura, care se află momentan la 9 lungimi în spatele liderului, fiind greu de crezut s-ar mai putea implica cu șanse reale în lupta pentru promovare.

Apropo de lider, ASU Politehnica n-a avut emoții la Giroc, unde s-a impus cu 6-1, toate reușitele având semnatari diferiți. Totuși, la acest joc a ieșit la iveală o mai veche meteahnă a alb-violeților, care au început din nou partida extrem de relaxați, încasând gol în secunda 25. La fel s-a întâmplat și în derby-ul cu CFR, când „leoparzii” au deschis scorul la 32 de secunde de la fluierul de start.

Etapa a 11-a deține recordul negativ în ceea ce privește golurile marcate. În cele nouă jocuri din weekend, s-a scuturat plasa de 25 de ori, ceea ce ne indică o medie de 2.7 reușite pe meci. E pentru prima oară în acest sezon când această medie scade sub 3.

Performerul rundei a fost Lucian Stoica, atacantul Dumbrăviței marcând toate cele trei goluri ale echipei sale din victoria cu Peciu Nou. Fotbalistul sosit în vară de la divizionara C Vulturii Lugoj devine astfel liderul solitar al clasamentului golgheterilor, fiind urmat pe podium de doi jucători ai Ripensiei.

Iată cum arată ierarhia marcatorilor din Liga a IV-a Timiș după 11 etape:

14 goluri: Lucian Stoica (Dumbrăvița);
13 goluri: Raul Briciu (Ripensia);
11 goluri: Ndiaye Mediop (Ripensia);
10 goluri: Iorgovan (ASU Poli);
9 goluri: Vântură (Mașloc);
7 goluri: Sârbu (Sânnicolau Mare), R. Mirciov (Pobeda), S. Budur (Ghiroda);
6 goluri: Hoța (Peciu Nou), Crețan (Gătaia), Ghinescu (ASU Poli), Blaga (Pobeda), Vucea (ASU Poli);
5 goluri: Fodor (Racovița), Ștreangă (Dumbrăvița), Foldi (Șag);
4 goluri: Bartha (Pobeda), Ciumacenco (Peciu Nou), Gălan (ASU Poli), Bratan (Pobeda), Radu (Sânnicolau Mare), Cătău (Giroc), Moroșanu (Racovița), Țofei (Făget), Barburescu (Ripensia), Argatu (Murani), Novac (Sânnicolau Mare – 3 pentru Ghiroda), Soreanu (Giroc), Roman (Ghiroda), Dancia (Gătaia), D. Băban (Jimbolia);
3 goluri: Prelipceanu (Murani), Ciobanu (Șag), Dragomir (Făget), Nanu (Racovița), Kovacs (Dumbrăvița), Diaconescu (Orțișoara), Ploscariu (Racovița), Bârsanu (Giroc), Kosak (Orțișoara), Apostol (Făget), Șchiopu (Racovița), Mezin (Murani), Ionuț (Dumbrăvița), Jichici (Ghiroda), Moricz (Giroc), Ionaș (ASU Poli), Popa (Ripensia).

Rezultatele și marcatorii etapei a XI-a:

Marcel Băban Jimbolia – CS Ghiroda 1-1 (D. Băban – Uzun)
Auto Timișoara – Progresul Gătaia 0-1 (Dancia)
CFR Timișoara – Arsenal Flacăra Făget 1-2 (Mașniță – Mihali 2)
Timișul Șag – Voința Mașloc 1-1 (Foldi – Cosur)
CS Giroc – ASU Politehnica 1-6 (Moricz – Ionaș, Ilie, Naidin, Iorgovan, Codrea, Vucea)
Pobeda Dudeștii Vechi – Unirea Sânnicolau Mare 2-1 (Piloiu, Blaga – Michi)
Progresul Racovița – Cocoșul Orțișoara 0-0
AS Murani – Ripensia Timișoara 0-4 (Briciu 2, Mediop, Popa)
CS Dumbrăvița – AS Peciu Nou 3-0 (L. Stoica 3)

About Gabriel Toth

Leave a Reply