ASU Politehnica primește replica singurei formații neînvinse din „B”: „Vom încerca să le contracarăm jucătorii experimentați”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

ASU Politehnica revine la finalul săptămânii pe „Dan Păltinișanu”, pentru un joc extrem de atractiv, cel puțin prin prisma numelui adversarului. Sâmbătă după-amiază, adversarul alb-violeților va fi FC Brașov, singura formație ce n-a cunoscut gustul înfrângerii în actuala ediție a eșalonului secund. Timișorenii abordează însă meciul cu un moral destul de scăzut, după prestația palidă de la Mioveni, însă antrenorul Sorin Brîndescu speră să găsească soluțiile necesare pentru a contracara una dintre cele mai experimentate trupe ale acestui eșalon.

„Se anunță un meci foarte dificil, cu o echipă bună, cu jucători experimentați, care au evoluat și la nivelul Ligii I. Brașovul e o echipă omogenă, deși a început foarte târziu pregătirea, iar noi vom încerca să îi contracarăm. Mizăm pe faptul că avem o pregătire fizică mai bună, iar acest lucru ar trebui să se reflecte și în teren”, a afirmat Sorin Brîndescu.

Antrenorul polist admite că atmosfera din vestiar nu e cea mai bună, după eșecul la scor de forfait de sâmbăta trecută, de la Mioveni, care a reliefat încă o dată lipsa de maturitate a actualului lot pentru acest nivel fotbalistic.

„Atmosfera e destul de supărătoare… Când nu poți să te impui, când pierzi meciuri, nu are cum să fie altfel atmosfera. Sperăm să ne corectăm greșelile cât mai repede și să facem și puncte, pentru că se cam îngroașă gluma. Suntem destul de departe de îndeplinirea obiectivului, deși au fost meciuri în care puteam face puncte. Momentan, nu avem maturitate pentru a juca în Liga a II-a, dar sperăm să o căpătăm”, a mai spus Brîndescu.

La fel ca după fiecare prestație mai slabă, în formula de start a Politehnicii sunt așteptate noi schimbări. Sorin Brîndescu spune însă că nu și-ar dori să schimbe „11”-le de la o etapă la alta, ci să găsească o formulă ideală pe care să se bazeze meci de meci. „E normal, atunci când un jucător evoluează slab, trebuie schimbat. Din păcate, nu avem continuitate, pentru că eu mi-aș fi dorit să găsesc formula ideală, pe care să mizez meci de meci, astfel încât să se închege mai bine și relațiile de joc. De aceea, sunt pus în situația de a da șanse altor jucători, la fiecare meci, pentru a vedea dacă dau un randament mai bun. Aici îmi doresc ca și ei să conștientizeze că nu e suficient să fii prezent în primul 11, trebuie să respecți sarcinile de joc. Le-am spus de foarte multe ori acest lucru”, a mai declarat antrenorul lui ASU Politehnica.

Deși s-a urnit greu în vară, din cauza gravelor probleme financiare (clubul fiind chiar la un pas de intrarea în faliment), FC Brașov a reușit să încropească un lot de jucători experimentați. Două dintre cele mai sonore nume ale „stegarilor” au chiar legături bănățene. E vorba despre mijlocașul Ștefan Grigorie (34 ani), trecut la Poli Timișoara în sezonul 2006/2007, și de atacantul Sabrin Sburlea (27 de ani), jucător originar din Sânnicolau Mare. „Sperăm să reușim să îi contracarăm. Noi la fiecare meci am studiat adversarul, ne-am luat măsuri, însă nu ne-au prea ieșit planurile. Nu pot să spun că a fost vreun meci în care adversarul ne-a surprins, știam fiecare ce joacă. Din păcate, în duelul unu la unu cu adversarul direct am pierdut, mai ales pe faza de apărare. Când luăm gol, ne clătinăm, ne pierdem încrederea, ne descurajează și, din păcate, nu reușim să revenim. Noi sperăm ca sâmbătă să le anihilăm jucătorii experimentați, să contăm în joc și chiar să câștigăm. Noi ne dorim, rămâne de văzut dacă și putem”, a afirmat Brîndescu.

ASU Politehnica are întregul lot valid pentru partida de sâmbătă, cu FC Brașov. În jocul cu „stegarii” va reveni mijlocașul Dan Constantinescu, absent din motive medicale la meciul de la Mioveni, urmând a fi apt și stopperul Laurențiu Telescu, acesta confruntându-se cu unele probleme medicale la începutul săptămânii în curs. „Telescu a resimțit marți o problemă la genunchi, însă ieri s-a antrenat normal. Sper să nu mai apară probleme de lot până la ora jocului, astfel încât să putem alinia cel mai bun 11 care ar putea face față acestui joc”, a afirmat Brîndescu.

În altă ordine de idei, varianta înregimentării atacantului Gueye Mansour nu mai e de actualitate, senegalezul în vârstă de 31 de ani lipsind de la antrenamente încă de săptămâna trecută. „N-am mai discutat subiectul, dar nici n-a mai venit la antrenament”, a afirmat Brîndescu, antrenorul polist spunând că sunt șanse mici să mai apară noutăți în lot până în iarnă: „Nu mai avem alți jucători în vizor. Aceștia suntem… ne ridicăm, ne ștergem de praf și mergem înainte”.

Partida ASU Politehnica – FC Brașov, din etapa a VII-a a Ligii a 2-a, va avea loc sâmbătă, de la ora 16:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply