ASU Politehnica, pregătită de debutul în Liga a II-a: „Suntem nerăbdători să înceapă acest campionat”

20160805_144525ASU Politehnica va disputa mâine porimul meci dintr-un sezon de ligă secundă cu multe semne de întrebare. Gruparea alb-violetă, una dintre formațiile organizate și pregătite pentru startul la data stabilită inițial – 30 iulie – și-a exprimat public nemulțumirea față de haosul organizatoric din fotbalul românesc. Cortina se ridică, în cele din urmă, la finalul acestei săptămâni, cu un prim examen dificil pentru „studenții” timișoreni, în fața uneia dintre revelațiile sezonului precedent, Chindia Târgoviște.

La conferința de presă organizată astăzi de clubul alb-violet, antrenorul Sorin Brîndescu a declarat că el și elevii săi sunt nerăbdători să înceapă campionatul, pentru care s-au pregătit preț de șapte săptămâni. „Cred că s-a muncit corect  și suntem nerăbdători să vedem la ce nivel ne situăm în Liga a II-a. Nu cunoaștem încă foarte bine eșalonul, aparent sunt multe echipe dezorganizate, dar care și în astfel de condiții îți pot pune probleme. Nu am făcut foarte multe transferuri de marcă, dar compensăm prin muncă, organizare. Jocul de mâine e foarte dificil, conștientizăm acest lucru. Chindia e o echipă care oarecum se aseamănă cu noi, au continuitate, același antrenor și același nucleu de jucători. Mai puțin Daniel Popa, un atacant valoros. Dar chiar și așa au în lot mulți jucători experimentați, cum e Cherchez, golgheterul lor, care e un jucător foarte valoros”, a declarat Brîndescu.

Căpitanul Cristian Gălan admite că perioada de pregătire e cea mai greu de digerat pentru fotbaliști, însă spune că atât el, cât și colegii săi sunt entuziasmați pentru noua provocare ce îi așteaptă. „Pot să spun că am efectuat în această vară cel mai greu cantonament de când sunt eu la echipă, poate și cel mai greu din cariera mea. Am trecut cu bine peste el, iar acum dăm peste o ligă care e o necunoscută pentru noi, din multe puncte de vedere. Ne bazăm pe unitatea grupului, cred că acesta e principalul nostru atu. E greu de anticipat ce va fi mâine, în fața Chindiei, dar noi trebuie să muncim bine, să ne impunem jocul și sunt convins că vom putea obține un rezultat pozitiv”, a declarat Gălan.

În meciul de mâine, contra dâmbovițenilor, ASU Politehnica nu se va putea baza pe Vucea – accidentat și Birău – indisponibil, din cauza unor probleme de ordin personal. Vestea bună e revenirea la antrenamente a golgheterului din sezonul trecut, Alexandru Bădăuță. „Cu siguranță, nu va fi în primul 11 pentru jocul de mâine, dar vom vedea cât ne vom putea baza pe el”, a precizat antrenorul Sorin Brîndescu.

„Sunt convins că se va găsi o soluție legală în problema stadionului”

Managerul sportiv Marius Cociu a vorbit și despre problema chiriei stadionului „Dan Păltinișanu”, considerată exagerată nu doar de entitățile sportive care doresc desfășurarea meciului pe cea mai importantă arenă a Banatului, ci chiar de către conducerea Consiliului Județean Timiș, proprietarul stadionului „Mâine vom juca pe «Dan Păltinișanu», din respect față de suporteri și competiție. Și Sorin Grindeanu (n.r. președintele CJT) a spus că e o sumă foarte mare, dar aceasta e stipulată într-o hotărâre de CJ, care nu poate fi încălcată. Sunt convins că, în cele din urmă, se va găsi o soluție legală pentru a se scădea acea sumă”, a declarat Marius Cociu.

În cazul în care condițiile de închiriere ale arenei vor rămâne aceleași (n.r. 21.000 lei + TVA / meci), alb-violeții vor încerca o revenire pe „Știința”. „Vom face demersuri pentru omologarea pe o perioadă determinată a stadionului «Știința», iar în termenul acela al derogării să efectuăm lucrările necesare pentru a aduce arena la nivelul ligii secunde”, a precizat Cociu. Cea mai centrală arenă a orașului are nevoie de mărirea numărului de locuri pe scaune, o reorganizare a vestiarelor și o protecție mai bună a sectorului oaspeților, lucrări realizabile dar care și acestea implică un efort financiar substanțial.

Să mai spunem că ASU Politehnica a ajuns la un acord cu LPS Banatul pentru ca două dintre grupele de juniori ale instituției de învățământ să evolueze sub culorile alb-violeților. E vorba despre grupele de juniori mari, A (antrenor Tiberiu Brîndescu) și B (antrenor Flavius Nastor), categorii de vârstă cerute expres de FRF pentru fiecare divizionară secundă.

Meciul ASU Politehnica – Chindia Târgoviște va avea loc mâine, de la ora 11, pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Jocul va fi transmis în format video pe site-ul radiotimisoara.ro, așa cum s-a întâmplat în sezonul trecut, în Liga a III-a. Transmisiunea e posibilă deoarece, în toată incertitudinea în care s-a scăldat eșalonul secund, nu a fost încă demarată licitația pentru drepturile TV, iar prima etapă iese oricum din aceste calcule.

About Gabriel Toth

Leave a Reply