ASU Politehnica întâlnește Chindia Târgoviște sau FCM Baia Mare în prima etapă a Ligii a II-a

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Țintar în coadă de pește în eșalonul secund, după o zi întreagă de dezbateri, discuții și deliberări la FRF. În acest moment, sunt două variante de program pentru noul sezon, care începe la final de săptămână. Unul pentru o formulă de 21 de echipe și altul pentru o serie de 20 de echipe. Marele semn de întrebare e Șoimii Pâncota, grupare care mai are timp să se decidă până mâine dacă participă sau nu în noul sezon.

Puține lucruri pot fi certe în acest moment în ceea ce privește programul. Totuși,  clar că dacă Șoimii Pâncota va abandona, ASU Politehnica va întâlni sâmbătă, pe teren propriu, pe FCM Baia Mare, în prima etapă a sezonului. În cazul în care arădenii vor începe competiția, alb-violeții vor primi vizita uneia dintre performerele ediției trecute, Chindia Târgoviște.

Întregul program se va cunoaște abia mâine. Motivul? Clubul Șoimii Pâncota, înscris în eșalonul al doilea și validat de către Comitetul de Urgență al FRF, dar care încă nu știe dacă va putea începe sau nu competiția. Președintele grupării originare din Arad, Pavel Piroș, negociază o ultimă variantă de mutare într-o altă localitate. Mâine, clubul Șoimii va trebui să ofere însă un răspuns ferm în ceea ce privește participarea în eșalonul secund. În aceste condiții, s-au întocmit două Tabele Berger: unul pentru 22 de echipe (pentru situația în care Pâncota va participa, iar astfel o echipă va sta în fiecare rundă) și un altul pentru 20 de echipe.

O stare de haos acceptată în continuare de către FRF, deși termenul de „răzgândire”, inventat tot de forul de la București, a expirat miercurea trecută. Până pe 27 iulie, divizionarele secunde cu probleme financiare își puteau regândi poziția și aveau la dispoziție varianta înscrierii în Liga a III-a. O singură echipă a urmat această cale, Farul Constanța. În mod normal, retragerile ce survin după această dată se penalizează cu retrogradarea în ultimul eșalon valoric, iar cazul Pâncotei ține în stand-by nu mai puțin de 20 de echipe. Dar ce mai poate fi normal în această vară în fotbalul românesc?

Iată componența Ligii a II-a până la această oră:

1. Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
2. CS Luceafărul Oradea
3. Juventus Bucureşti
4. ASU Politehnica Timișoara
5. CS Afumaţi
6. UTA Bătrâna Doamnă
7. Dunărea Călăraşi
8. FC Chindia Târgovişte
9. Dacia Unirea Brăila
10. CS Mioveni
11. FC Academica Clinceni
12. FC Braşov
13. FC Municipal Baia Mare
14. CSM Râmnicu Vâlcea
15. CS Baloteşti
16. Şoimii Pâncota
17. ACS Berceni
18. Olimpia  Satu Mare
19. Foresta Suceava
20. Unirea Tărlungeni
21. Metalul Reşiţa

About Gabriel Toth

Leave a Reply