ASU Politehnica, în fața ultimei deplasări din 2015

DSC_4563-Medium

În vară adversari, astăzi coechipieri: „Bane” Stefanovici și Răzvan Ghinescu, în duel direct la amicalul dintre ASU Politehnica și Mama Mia din vară (Foto: Robert Dohar)

Liderul detașat din Liga a III-a, Seria a 4-a, ASU Politehnica, va efectua vineri ultima deplasare a turului. Alb-violeții au parte de un duel timișean, pe stadionul „Comunal” din Becicherecu Mic, contra celor de la Mama Mia. Pentru elevii lui Sorin Brîndescu va fi a treia deplasare în județ în acest sezon, primele două soldându-se cu o victorie și o înfrângere (singura de până acum).

Pentru Mama Mia Becicherecu Mic și ASU Politehnica, meciul de vineri nu va reprezenta prima întâlnirea oficială. Ea s-a produs în vara anului trecut, pe 30 iulie 2014, în turul II al Cupei României. Alb-violeții, câștigători ai fazei județene a competiției K.O., trecuseră în prima rundă a fazei naționale de Millenium Giarmata, dar apoi au cedat în fața celor de la Mama Mia, una dintre echipele ce în sezoanele precedente a cochetat cu primele locuri.

În jocul amintit, Mama Mia a condus cu 2-0, prin reușitele lui Zoran Radu, din penalti, în minutul 33, și Hodiș (min. 61), însă alb-violeții au sperat pe final, după reușita lui Cristi Gălan, din minutul 84. Spiritele s-au încins pe final, atunci când Zurbagiu a comis un henț, însă centralul Ionuț Nicoraș (Arad) și tușierul Pântea au văzut infracțiunea în afara careului. Acea fază a stârnit furia unei părți a publicului, incidentele de după ultimul fluier ducând la o suspendare a terenului alb-violeților pentru două etape. Iată componența celor două echipe la singura lor întâlnire oficială:

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Burtic – Damian, Gălan, Obrejan, Taub – Naidin (cpt.), Rebenciuc – Filimon, Ilie, Vucea – Iorgovan. Au mai intrat Făgețan, Popoviciu, Codrea.

Mama Mia Becicherecu Mic (antrenor Petre Narcis): Culda – Stefanovici, Telescu (cpt.), Hecsko, Negruț – Doană, Zurbagiu, Luță, Z. Radu – Hodiș, Silaghi. Au mai intrat Tăbăcaru, Molcuț, Toma.

Până în vara acestui an, ASU Politehnica și Mama Mia Becicherecu Mic au evoluat în eșaloane diferite, însă cele două echipe s-au întâlnit în mai multe rânduri în pauzele competiționale. Cele trei amicale disputate în ultimii doi ani între cele două grupări s-au soldat de fiecare dată cu victoria la limită a trupei din Becicherecu Mic.

Prima întâlnire, s-a disputat la 5 februarie 2014, pe „Știința”. După ce ASU Politehnica a deschis scorul în minutul 5, prin Flavius Tulcan, formația ce ierna atunci pe locul 2 în Liga a III-a a întors scorul. Egalarea a venit în minutul 23, atunci când șutul lui Hodiș a fost deviat nefericit, în propria poartă, de Obrejan. Apoi, în repriza a doua, Mama Mia a reușit golul victoriei prin Răzvan Magdaș, în minutul 65.

Cele două formații s-au reîntâlnit în cadru amical (aproape) un an mai târziu. La 5 februarie anul acesta, într-un meci disputat pe stadionul din Circumvalațiunii, Mama Mia s-a impus cu 3-2. Pe o ploaie sâcâitoare și un teren impracticabil, formația din Becicherecu Mic a reușit o primă repriză perfectă, la capătul căreia conducea cu 3-0. Au înscris Zurbagiu (23), Telescu – din penalti (27) și Costea (38). ASU Politehnica s-a trezit în final și putea chiar salva o remiză. Mai întâi, Vucea a marcat din penalti în minutul 81, pentru ca peste cinci minute, Rebenciuc să înscrie și el, cu un șut superb, de la distanță.

În fine, ultima întâlnire amicală dintre cele două echipe s-a desfășurat în vara acestui an. La 5 august, Mama Mia a câștigat din nou, cu 2-1. Deși alb-violeții au avut inițiativa, oaspeții au fost cei ce au găsit drumul spre gol. Fundașul Todorov a deschis scorul, în minutul 15, iar Negruț a majorat avantajul formației din Becicherecu Mic, în minutul 76. Golul de onoare al poliștilor a fost semnat de fundașul Ionuț Ugocian, în secvențele de final ale partdei. Iată cum arătau cele două distribuții la partida disputată în urmă cu trei luni și jumătate:

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Burtic – Feraru, Aldea, Bilia, Damian – Vucea, Stancu, Giuricici, Marin, Budur – Bădăuță. Au mai intrat Contescu, Gălan, Ugocian, Birău, Naidin, Costea, Codrea, Țugui, Ghinescu, Rus, A. Niță.

Mama Mia Becicherecu Mic (antrenor Sorin Bălu): R. Miklos – Stefanovici, Telescu, Todorov, Ștefănescu, Tăbăcaru, Z. Radu, R. Artimon, P. Niță, Centea, Negruț. Au mai intrat Culda – Saizu, Cioducă, Nicoară, Mărginean.

Să spunem că, între timp, fundașul dreapta al celor de la Mama Mia, Branimir Stefanovici, a trecut în curtea alb-violeților.

Partida dintre Mama Mia Becicherecu Mic și ASU Politehnica, din etapa a 14-a a Ligii a III-a, se va disputa vineri, de la ora 14.

About Gabriel Toth

Leave a Reply