ASU Politehnica ia poziție după amânarea startului în Liga a II-a: „Neprofesionalism și lipsă de implicare”

© Emanuel Titus Iliesi

Comunicat ASU Politehnica: „Nerespectarea regulilor chiar de către cei care le creează, schimbarea regulilor competiției ”din mers” și nesiguranța ce înfășoară întreaga competiție, toate acestea produc frustrare și țin la distanță potențialii investitori care ar dori să schimbe în bine fenomenul” (Foto: © Emanuel Titus Iliesi)

ASU Politehnica a emis astăzi un comunicat de presă, pe site-ul oficial al clubului, prin care își exprimă public nemulțumirea față de decizia de vinerea trecută a Comitetului Executiv al FRF de a amâna startul sezonului de ligă secundă. Conform programării inițiale, campionatul ar fi trebuit să înceapă la finele acestei săptămâni, însă în urma incertitudinii financiare care domnește la numeroase participante, membrii Comitetului Executiv au decis ca întrecerea să demareze abia la 6 august.

Redăm în continuare, integral, comunicatul de presă al clubului ASU Politehnica:

ASU Politehnica Timișoara își exprimă public dezacordul cu privire la decizia Federației Române de Fotbal de a amâna startul Ligii a II-a, sezonul 2016/2017. Clubul nostru nu consideră corectă crearea acestei incertitudini care planează peste cea de-a doua competiție fotbalistică românească și condamnă această amânare, decisă fără consultarea tuturor cluburilor implicate.

Decalarea începutului competiției, chiar și cu o săptămână, înseamnă o abatere de la programul sportiv întocmit de antrenorii echipelor participante la competiție, ce implicit are efect asupra formei jucătorilor și a echipei. Întreg programul de pregătire al unei echipe de fotbal este gândit astfel încât să ofere cel mai ridicat grad de performanță pe toată durata campionatului, iar amânarea începutului acestuia (anunțată cu doar o săptămână înainte) nu denotă altceva decât neprofesionalism și lipsă de implicare pentru însănătoșirea fotbalului românesc.

Mai mult decât atât, fotbalul nu ar trebui să se transforme în altceva decât sport gândit pentru plăcerea publicului spectator, pentru suporteri. Ori lipsa unei minime siguranțe privind un calendar competițional îndepărtează publicul de stadioane. Politehnica Timișoara, în particular, e un club care trăiește exclusiv din susținerea comunității, iar astfel de decizii unilaterale afectează programul personal al tuturor suporterilor care ar fi dorit să urmărească meciurile echipei favorite, așteptând stabilirea exactă a unui ”țintar” al partidelor.

Fotbalul din România este la cel mai scăzut nivel din istorie (atât la nivel de echipe de club, cât și la nivel de echipă națională) tocmai din cauza lucrurilor menționate mai sus. Nerespectarea regulilor chiar de către cei care le creează, schimbarea regulilor competiției ”din mers” și nesiguranța ce înfășoară întreaga competiție, toate acestea produc frustrare și țin la distanță potențialii investitori care ar dori să schimbe în bine fenomenul.

Pe această cale clubul de fotbal ASU Politehnica Timișoara cere Federației Române de Fotbal să își respecte angajamentele față de cluburile care participă la competiții și care fac posibilă desfășurarea acestora, dând dovadă de responsabilitate în luarea deciziilor care privesc toate echipele dintr-un eșalon fotbalistic.

About Gabriel Toth

Leave a Reply