ASU Politehnica, în fața unui meci facil doar pe hârtie: „Le-am atras atenția băieților că nu ne va fi ușor”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

ASU Politehnica se pregătește de revenirea în fața propriilor suporteri. Alb-violeții vor juca mâine, pe „Știința”, primul joc acasă din 2016, în compania unei cojudețene, Millenium Giarmata. Chiar dacă mâine se vor întâlni liderul și ultima clasată din C4, antrenorul alb-violeților, Sorin Brîndescu, e convins că Giarmata poate pune probleme pe „Știința”.

Tehnicianul polist e de părere că echipa sa va avea de tras tare pentru a-și asigura cele trei puncte din disputa cu Millenium Giarmata, formație care deși ocupă ultimul loc în C4, a reușit o campanie fructuoasă de achiziții în pauza de iarnă.

„E doar aparent un duel dezechilibrat. Cei de la Giarmata și-au adus câțiva jucători buni în iarnă. Le-am urmărit meciurile din perioada de pregătire și am sesizat la ei o creștere de la o partidă la alta. Și în prima etapă din retur, chiar dacă au pierdut acasă, rezultatul e oarecum nemeritat, au arătat o consistență în joc. Știm că l-au adus pe Dăruială ca fundaș central de la Sebiș, pe Blănaru și Trifu de la Ripensia, și-au adus juniori buni, cum sunt Nicoară sau Dumiter. L-au adus și pe Artimon de la Mama Mia. Deci au făcut câteva transferuri interesante și cred că nu va fi mâine un meci ușor”, ne-a declarat Sorin Brîndescu.

Antrenorul liderului se așteaptă la o partidă încrâncenată, așa cum sunt, în general, întâlnirile dintre formațiile timișene din această serie. Să nu uităm că singurele două eșecuriale alb-violeților din acest sezon au venit în fața unor cojudețene: CSM Lugoj și Mama Mia Becicherecu Mic. „Știm că derby-urile pe plan local sunt întotdeauna foarte încinse. Nu contează locul din clasament, mereu se joacă cu o ambiție mare, fiecare echipă își dorește să câștige. De luni le-am atras atenția băieților că nu vor avea un meci ușor cu Giarmata. Sper că au conștientizat acest lucru, iar mâine să facă un meci bun și să câștigăm”, ne-a mai spus Sorin Brîndescu, antrenorul polist având la dispoziție întreg lotul pentru această întâlnire.

În altă ordine de idei, ASU Politehnica a primit o veste mai puțin bună, cel puțin din perspectiva fanilor. Derby-ul din etapa viitoare, din deplasare, cu Metalurgistul Cugir, se va juca vineri, de la ora 15, asta deși formația de sub Drăgana și-a disputat toate meciurile de pe teren propriu sâmbăta.

„Ne așteptam la acest lucru, am avut și dinainte informații că au intenția de a programa meciul vineri. Regulamentul le permite acest lucru. Dar e păcat pentru spectacolul sportiv, pentru că bănuiesc că și oamenii din Cugir ar fi dorit să vadă această partidă, iar numărul de spectatori va avea cu siguranță de suferit. E decizia lor în totalitate, noi ne adaptăm. Oricând s-ar juca meciul, noi vom fi pregătiți să câștigăm”, a comentat antrenorul lui ASU Politehnica, Sorin Brîndescu.

Partida ASU Politehnica – Millenium Giarmata se va disputa mâine, de la ora 15, pe stadionul „Știința”. Meciul va fi transmis în format live video, pe site-ul radiotimisoara.ro, dar și live text, pe site-ul oficial al grupării timișorene, sspolitehnica.ro.

About Gabriel Toth

Leave a Reply