ASU Politehnica e cu un picior și jumătate în Liga a II-a! Revenire după pauză, în fieful lui CSU II Craiova

DSC_0234 (Medium)ASU Politehnica a obținut astăzi o victorie extrem de importantă, 2-1, în deplasare, la CSU II Craiova, un succes ce o apropie și mai mult de liga secundă. La Ișalnița, au fost două reprize distincte, cu oltenii în avantaj la pauză, însă alb-violeții au dominat categoric mitanul secund și au obținut o victorie muncită și meritată.

ASU Politehnica a disputat astăzi, la Ișalnița, cel de-al treilea meci în decurs de mai puțin de o săptămână. Oboseala, vizibilă în eșecul de marți, cu Deva, a fost principalul factor de îngrijorare înaintea partidei din județul Dolj, mai ales că formația din Craiova e alcătuită, în mare parte, din jucători foarte tineri, ambițioși, care nu fac rabat de la efort, în încercarea de a fi luați în calcul și pentru meciurile din Liga I.

Startul meciului a confirmat parcă temerile timișorenilor, care s-au văzut conduși din minutul 5. La prima acțiune ofensivă a Craiovei, cel mai experimentat jucător al gazdelor, Laurențiu Surugiu, a tras plasat, de la 25 de metri, lateral stânga, direct în colțul lung al porții lui Fișteag, care nu a schițat niciun gest. Timișorenii au încercat să ofere o replică promptă golului marcat de doljeni, Dorin Codrea ieșind la rampă, cu o lovitură de cap în transversală, în minutul 17. Chiar și așa, oltenii s-au dovedit mai periculoși până la pauză, contraatacurile rapide ale lui Neacșu & co. sădind mai mereu panică în apărarea polistă.

În repriza secundă, situația s-a schimbat radical. Poliștii au ieșit mult mai motivați de la vestiare, au intrat deciși la fiecare duel pentru minge și au ținut formația olteană masată minute bune în jurul propriului careu. Golul egalizator a venit în minutul 50, atunci când lovitura de cap a lui Bilia, din centrul careului, l-a răpus pe tânărul portar Dică. Alb-violeții au continuat să preseze și, în mod firesc, a căzut și golul desprinderii. În minutul 75, la o minge trimisă de pe dreapta, Ghinescu a ratat contactul cu balonul, însă Taub a insistat, a câștigat posesia, a pătruns în careu și a înscris la colțul lung.

Până la final, ASU Politehnica a rămas minute bune în jumătatea adversă, cu excepția câtorva încercări ofensive ale gazdelor, destul de timide, care s-au oprit fie de blocajul defensivei, fie de intervențiile sigure ale lui Fișteag.

S-a încheiat 2-1 în favoarea timișorenilor, care se apropie și mai mult de promovarea în liga secundă. Practic, obiectivul poate fi îndeplinit matematic încă de mâine, dacă Metalurgistul Cugir nu câștigă la Ineu, iar Performanța Ighiu se încurcă, pe teren propriu, în fața Lugojului. Alb-violeții așteaptă cu nerăbdare meciul de marți, cu Mama Mia Becicherecu Mic, care va avea loc de la ora 19, pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

CSU II Craiova (antrenor Bogdan Vrăjitoarea): Dică – Vlădoiu, Dina, Drăghici, Luca – Screciu, Hodea, Florea (cpt.), Neacșu – Iuga, Surugiu. Au mai intrat Zbonea, Ghincea, Căpățână și Armășelu.

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Fișteag – Stefanovici, Gălan (cpt.), Todorov, Taub – Bilia – Birău, Codrea, Giuricici, Vucea – Bădăuță. Au mai intrat Sulea, Stancu, Ghinescu și Țugui.

About Gabriel Toth

Leave a Reply