ASU Politehnica, după puncte în celălalt capăt al țării: „E timpul să spargem gheața!”

IMG_0937

Mărgărit & co. și-au propus să revină cu puncte din deplasarea lungă de la Brăila (Foto: Emanuel Titus Iliesi)

ASU Politehnica a pornit spre Brăila, acolo unde sâmbătă, de la ora 15:00, va întâlni una dintre protagonistele ediției trecute din B1, Dacia Unirea. Alb-violeții și-au studiat cu atenție viitorul adversar și speră să se întoarcă neînvinși de la malul Dunării, firește, cu condiția eliminării greșelilor personale, care au costat până acum șase puncte pe teren propriu.

Lotul lui ASU Politehnica a plecat ieri dimineață din Timișoara și a înnoptat la Ploiești. Excepție au făcut antrenorul Sorin Brîndescu și căpitanul Cristian Gălan, rămași câteva ore în plus acasă, pentru a participa la oficializarea parteneriatului dintre club și Alexandrion Grup. Cei doi vor face astăzi joncțiunea cu lotul la Brăila, acolo unde echipa are programată o ședință de pregătire.

Antrenorul principal, Sorin Brîndescu, a urmărit pe viu formația Brăilei săptămâna trecută, atunci când Dacia Unirea a pierdut la scor de forfait pe „Motorul”, în fața UTA-ei.

„Am studiat echipa din Brăila, am văzut meciul de la Arad. Acel 3-0 în favoarea UTA-ei cred că e un scor puțin neconform cu realitatea. Brăila e o echipă care are experiența Ligii a II-a, are stabilitate financiară, un lot de jucători buni. Noi i-am studiat, ne-am făcut bine temele, sperăm să reușim să-i anihilăm, pentru că au jucători de atac buni. E timpul să spargem gheața! Din păcate, și pentru celelalte jocuri ne-am pregătit bine, dar nu am avut constanță și consistență în cele 90 de minute. Sperăm ca, odată și odată, să intrăm în ritmul Ligii a II-a”, a declarat Brîndescu.

Singurul jucător indisponibil pentru jocul de sâmbătă rămâne golgheterul din sezonul trecut, Alexandru Bădăuță, care va relua însă de săptămâna viitoare antrenamentele la intensitate normală. „S-a antrenat separat în această săptămână, iar de luni va intra în programul normal al echipei. Va fi apt poate chiar de la jocul cu Metalul Reșița (n.r. sâmbătă, 3 septembrie, ora 18:00), a spus Brîndescu. În schimb, în lotul deplasat de alb-violeți la Brăila figurează Ionuț Vucea și Alex Birău, care au lipsit, din diverse motive, de la primele trei jocuri din acest campionat.

Căpitanul Cristian Gălan consideră că el și colegii săi vor putea obține un rezultat pozitiv la Brăila, cu condiția eliminării greșelilor personale, care au afectat zestrea de puncte a echipei în acest început de campionat.

„Dacia Unirea e o echipă bună, care anul trecut s-a numărat printre puținele care au învins Rapidul. Și-au păstrat în mare parte lotul, astfel că formează o echipă solidă. Din ce am văzut până acum, nivelul este destul de echilibrat între echipe, exceptând Pâncota, care a încasat foarte multe goluri. Forma de moment a jucătorilor decide meciul, și exact la acest aspect am pierdut noi cele două jocuri de acasă”, a declarat Gălan.

Partida Dacia Unirea Brăila – ASU Politehnica va avea loc mâine, de la ora 15:00, și va fi televizată de Digi Sport.

About Gabriel Toth

Leave a Reply