ASU Politehnica așteaptă prima victorie stagională în meciul cu Metalul: „La un moment dat, trebuie să apară și rezultatele”

IMG_1111ASU Politehnica se întoarce pe „Dan Păltinișanu”, pentru un meci mai ușor doar în aparență față de primele patru din acest campionat. Alb-violeții primesc replica echipei Metalul Reșița, formație fără punct agonosit și fără gol marcat în actualul sezon, dar care cedează din ce în ce mai greu punctele, de la o rundă la alta. Nu va fi vorba despre un derby al Banatului, întrucât în această vară societatea prezidată de Cătălin Rufă s-a mutat din Valea Domanului tocmai în Ilfov, la Snagov, axându-se pe scheletul fostei echipe de Divizia C din localitate.

Antrenorul alb-violeților, Sorin Brîndescu, avertizează că meciul de sâmbătă, cu Metalul Reșița, nu va fi floare la ureche, actuala reprezentantă a Ilfovului pregătind o apărare închisă ermetic pentru vizita pe „Dan Păltinișanu”.

„Doar în aparență e un meci mai ușor. S-a văzut că Metalul și-a îmbunătățit jocul de apărare de la meci la meci, au pierdut din ce în ce mai greu, chiar cu 1-0 în ultima partidă, cu UTA. Am văzut și declarația antrenorului lor, care speră într-un 0-0 la Timișoara. Vor pune, deci, accentul pe faza de apărare și se vor apăra supraaglomerat. Noi am lucrat la acest aspect în această săptămână, să găsim soluții să înscriem contra unei astfel de apărări, dar în același timp să nu neglijăm nici faza defensivă, unde noi stăm destul de rău”, a declarat Brîndescu.

Antrenorul nou-promovatei a vorbit despre starea de spirit din lotul echipei, destul de șifonată după eșecul drastic de săptămâna trecută, de la Brăila.

„Nu pot să spun că e o stare foarte bună, nici nu are cum să fie așa. Toată lumea e supărată după acest șir de rezultate negative dar, în același timp, suntem încrezători. Am muncit foarte bine în această vară, iar la un moment dat trebuie să apară și rezultatele. Sperăm să apară încă de sâmbătă”, a mai spus Brîndescu Tehnicianul speră să fie eliminate greșelile neforțate și momentele de cădere psihică de după primirea unui gol, care și-au pus amprenta pe parcursul de până acum al echipei. „E clar că ne lipsesc experiența și maturitatea. Mă așteptam să fie un început greu de campionat. Poate chiar să apară înfrângeri cu 5-0, în care să nu contăm. Dar suntem supărați tocmai pentru că am contat în fiecare joc, am pregătit meciurile foarte bine, băieții și-au dat silința să respecte sarcinile și chiar am pus probleme adversarelor. Dar apar, din păcate, aceste blocaje, care trebuie eliminate… nu știm cum, dar trebuie eliminate. Poți pierde un meci, dar e într-adevăr o problemă când iei 3 goluri în cinci minute. Nu poți să cazi chiar așa… Dacă am elimina aceste erori din joc, putem avea și rezultate pozitive”, a mai spus Brîndescu.

Pentru meciul cu Metalul Reșița, timișorenii au tot lotul valid, inclusiv pe golgheterul din sezonul trecut, Alexandru Bădăuță, care s-a antrenat în regim normal în această săptămână.

„Toți jucătorii s-au antrenat normal în această săptămână. Vom vedea la ora jocului cine va intra în teren. Aici va fi problema… Cine intră în teren, trebuie să dea totul pentru echipă. Chiar din această cauză sunt puțin supărat pe unii jucători, ar am discutat cu ei și sper să conștientizeze că atunci când intră, trebuie să dea maximum din capacitatea lor”, a afirmat Brîndescu.

Partida ASU Politehnica – Metalul Reșița, din etapa a 5-a a eșalonului secund, va avea loc sâmbătă, de la ora 18:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply