ASU Poli se pregătește de disputa de sâmbătă, de la Șag, acolo unde va da peste una dintre trupele incomode ale Ligii a IV-a. În lotul lui Paul Codrea se regăsesc doi jucători ce au evoluat de-a lungul carierei la formația de pe malul Timișului, ce-i drept, în perioade diferite.
Pentru Paul Burtic, Timișul Șag va rămâne mereu un club aparte în carnetul său, iar asta pentru că aici a avut prima legitimare de după terminarea junioratului. Se întâmpla în sezonul 2002/2003, atunci când formația din apropierea Timișoarei ocupa locul 8 într-o serie extrem de puternică a Diviziei D. În acel an, CFR-ul devenise campioană pentru a treia oară consecutiv, iar printre combatante se număra și combinata Auto-UMT, întărită cu mai mulți fotbaliști cu experiență, odată cu excluderea „zebrelor” din liga secundă.
„Am jucat acolo o jumătate de an, după ce am plecat de la tineret de la Poli. Tot Adrian Ianoșev era antrenor, ca și acum. Țin minte că am prins un meci cu UMT-ul, care ajunsese până în Divizia D, după excluderea din campionatul ligii a II-a. Am pierdut parcă doar cu 1-0. Reușisem în acea vreme niște rezultate foarte bune, jucam în echipă cu Alin Miloș, antrenorul de la Ghiroda, aveam o echipă destul de bună pentru perioada respectivă”, își amintește Paul Burtic.
Goalkeeperul lui ASU Poli cunoaște echipa Șagului și din postura de arbitru și speră ca alb-violeții sa să bifeze cea de-a treia victorie stagională pe modernizata arenă a Timișului. „I-am și arbitrat anul trecut într-un meci la Chișoda. Am văzut că s-au făcut investiții puternice în infrastructură, stadionul arată destul de bine, nu știu însă cum arată echipa. Totuși, dacă le-a mai rămas Situwe, înseamnă că sunt destul de buni. Sperăm să nu ne încurcăm acolo. Nu știu dacă e concludent rezultatul lor din ultima etapă (n.r. 6-2 la Dragșina), cred că niciun rezultat din Liga a IV-a nu e concludent. Și noi am câștigat cu 9-2 la Făget, iar apoi ne-am chinuit cu Peciu Nou”, ne-a mai spus Burtic, portarul alb-violeților așteptându-i pe fani într-un număr cât mai mare la meci, mai ales că e vorba despre o deplasare scurtă, de doar 14 kilometri: „Ca de obicei, sper ca suporterii să ne susțină. Împreună cu ei, putem trece de orice adversar. Îi simțim acolo în spate, astfel că nouă nu ne rămâne decât să ne vedem de jocul nostru. Avem susținere și de pe bancă, și din tribune, cred că puține echipe se pot mândri cu acest lucru”.
Mult mai aproape de zilele noastre a evoluat la Șag și Alexandru Ionuț, cel ce s-a despărțit chiar în această vară de trupa pregătită de Adrian Ianoșev, pentru a veni la ASU Poli. Mijlocașul în vârstă de 22 de ani mărturisește că s-a simțit foarte bine la fosta sa echipă și că va fi o provocare pentru el să evolueze împotriva foștilor coechipieri.
„Îmi pare rău că voi juca împotriva lor, pentru că m-am înțeles foarte bine cu cei de la Șag. Au o echipă tânără și sunt băieți fani, cum se zice. Pentru mine va fi o provocare, o ambiție, nu e un meci ca oricare altul. Dar așa e fotbalul. La Șag e și o bază frumoasă, chiar mult peste acest nivel. Nea Adi (n.r. Ianoșev) are grijă de teren, se ocupă personal de tot ce există acolo și pune foarte mult suflet în ceea ce face. Legat de primele două rezultate ale lor, cum am mai spus, așa e când ai jucători tineri. Ei pot prinde o zi foarte bună, după care o zi mai rea, depinde” ne-a declarat Alexandru Ionuț.
Partida dintre Timișul Șag și ASU Poli se va disputa sâmbătă dimineață, cu începere de la ora 11.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.