Antonio Foale, mândru de elevii săi: „Le mulțumesc pentru angajament, atitudine și agresivitate!”

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara s-a impus cu 2-1 astăzi, în compania lui CS Afumați, bifând astfel primul succes din 2018 pe arena „Știința”. Un meci pe care alb-violeții l-au câștigat prin multă muncă, fapt subliniat și de antrenorul principal Antonio Foale, care și-a felicitat la final elevii pentru efortul depus.

„Un cadou frumos de Paști, pe care ni l-am făcut singuri, prin multă trudă. Băieții merită din plin să aibă Sărbători fericite! Le mulțumesc pe calea aceasta băieților pentru tot angajamentul de astăzi, pentru atitudinea și agresivitatea pe care au arătat-o în acest joc. Dorința de victorie a fost mai mare de partea noastră. Am și avut emoții pe final, pentru că am făcut pasul înapoi. E bine însă că am reușit să nu luăm gol, după care s-a mai reglat situația, spre jumătatea reprizei a doua, când am ieșit din nou la joc. Nu le-am impus eu să facă pasul înapoi, dar știți cum e, se spune că 2-1 e un scor periculos. Probabil au vrut și băieții să aibă siguranța că își vor păstra cele trei puncte”, au fost primele concluzii ale lui Foale.

Tehnicianul polist s-a referit și la despărțirea de Olivier Lusamba, care în această săptămână a solicitat desfacerea contractului cu Politehnica: „Pot să spun că Lusamba e un adevărat caracter. El a simțit că nu a reușit să se integreze, acesta a fost și motivul rezilierii, el a recunoscut acest lucru”. Odată cu plecarea congolezului, Politehnica rămâne fără un vârf de careu în lot. „Vedem cum va fi… Astăzi ne-a ieșit și fără un vârf de careu, deci se poate și așa! Însă trebuie să găsim totuși soluții”, a mai spus Foale.

Antrenorul Politehnicii a vorbit și despre adversarul de astăzi, care grație nucleului format pe parcursul mai multor ani a reușit rezultate peste așteptări în acest sezon.

„Afumați e o echipă de top, dar astăzi, cu toată modestia, nu i-am lăsat noi să joace. I-am luat tare din primul minut. Dacă i-am fi lăsat să își impună jocul, ne-ar fi fost mult mai greu, deoarece ei au un nucleu de jucători care e format de mai mulți ani, joacă de mult timp împreună. Au impresionat astăzi prin acțiunile lor, mai ales în banda dreaptă, de unde a și venit golul lor, de altfel”, a mai spus Foale.

About Gabriel Toth

Leave a Reply