Andrei Sulea: „Am fost sunat de alte două echipe din serie, dar am ales-o pe cea de pe primul loc”

© Emanuel Titus Iliesi

Andrei Sulea e convins că ASU Politehnica are prima șansă la promovare (Foto © Emanuel Titus Iliesi)

Unul dintre primele transferuri realizate de ASU Politehnica în această iarnă e Andrei Sulea. Atacantul în vârstă de 24 de ani vine din Liga a II-a, de la desființata FC Bihor, și speră să se întoarcă în acest eșalon la vară, alături de actualul lider din C4. Fotbalistul originar din Târgu Jiu a dezvăluit că l-au curtat în această perioadă și alte formații din serie, dar a ales ASU Politehnica fără să stea pe gânduri.

Andrei Sulea a încheiat prima săptămână de pregătire cu ASU Politehnica, fiind utilizat în meciul-școală organizat ieri, la Baza 2. „A fost o săptămână destul de încărcată. Urmează cantonamentul, trebuie să ne pregătim pentru retur, pentru că se anunță foarte greu”, a spus Sulea.

Jucătorul născut la 9 iulie 1991 la Târgu Jiu s-a pregătit pentru o scurtă perioadă cu ASU Politehnica și în vară, dar a ales atunci să dea curs ofertei venite de la FC Bihor. Revenit la Timișoara, atacantul spune că a avut discuții și cu alte pretendente la promovare din C4, dar a ales tricoul alb-violet. „Am regăsit echipa pe primul loc. De fapt, e cea mai bună echipă, de asta am și ales să vin aici. Am mai fost sunat de două echipe din această serie, care se bat și ele la promovare, dar am ales-o pe cea de pe primul loc”, a mai spus Sulea.

În prima parte a sezonului, Andrei Sulea a evoluat în Liga a II-a pentru FC Bihor, reușind să și înscrie de două ori. Aventura sa pe Crișul Repede s-a încheiat însă forțat, clubul orădean – unul dintre cele mai vechi din această parte de țară – desființându-se, după aproape doi ani duși în condiții financiare extrem de grele.

„A fost o perioadă neagră din punct de vedere financiar. Îmi pare rău că o echipă cu o asemenea tradiție în fotbalul românesc a ajuns să se desființeze. Dar acum vreau să spun că trec de la agonie la extaz, pentru că mă bucur foarte mult că fac parte din această echipă”, spune Sulea.

Noul atacant al lui ASU Politehnica e de părere că promovarea se va juca pe ruta Timiș-Alba, fiind convins că Național Sebiș, fosta sa echipă, nu va conta în această ecuație.

„Sunt convins că e posibilă promovarea. Din moment ce suntem pe primul loc, eu zic că avem prima șansă. Mai sunt și alte echipe bune, cum e Cugirul, care poate intra în această luptă. Sebișul nu cred că are vreo șansă. Personal, îmi doresc să-mi ajut echipa. Nu contează cine înscrie, important e ca echipa să câștige și să rămână în fruntea clasamentului”, a conchis Sulea.

Andrei Sulea s-a născut la 9 iulie 1991 la Târgu Jiu, însă nu a evoluat niciodată în orașul său natal ori în zona Olteniei. A fost acontat de tânăr de Liberty Salonta, unde s-a și afirmat. De-a lungul anilor, a evoluat în eșaloanele doi și trei pentru Șimleu Silvaniei, Minerul Lupeni, FCM Reșița, Armătura Zalău, Național Sebiș și FC Bihor (în mai multe perioade).

About Gabriel Toth

Leave a Reply