Amical de gală pentru Timba! Campioana Africii joacă luni la Timișoara


BC Timba va avea parte de un fastuos meci de prezentare al lotului, ca orice club ce se respectă. Nou-promovata în Liga Națională va înfrunta luni campioana Africii, Etoile du Sahel, grupare la care anul trecut a activat Dragan Petricevic.

Publicul timișorean va avea luni ocazia de a vedea pentru prima oară la lucru nou-promovata BC Timba, în noua formulă. Chief Kickingstallionsims, Rickey Huckaby sau Bosko Stojakovic vor avea în față un adversar de calibru, Etoile du Sahel, nimeni alta decât campioana Africii. Amicalul cu gruparea tunisiană a fost perfectată cu ajutorul lui Dragan petricevic, cel care a activat anul trecut acolo și a cucerit toate trofeele puse în joc: campionatul Tunisiei, Cupa Tunisiei și Cupa Campionilor Africii.

„E un eveniment foarte important pentru noi, mai ales că e prima întâlnire cu publicul nostru după promovare. Sper ca evenimentul pe care îl pregătim să se bucure de succes și sper ca băieții noștri să se ridice la nivelul așteptărilor. Unii dintre ei sunt convins că au emoții, pentru că sunt la primul impact cu nivelul Ligii Naționale”, a declarat managerul celor de la Timba, Sebastian Răducanu.

În lotul celor de la Etoile du Sahel se află mai mulți baschetbaliști care au participat la Jocurile Olimpice de la Londra, cu naționala Tunisiei. Dintre ei, se remarcă Makrem Ben Romdhane, jucător de postul 4 și autor a 22 de puncte împotriva Statelor Unite în meciul direct, încheiat cu 110-63 în favoarea americanilor.

„Nu știm la ce nivel se află baschetul din Africa, dar e clar că e mult sub cel european. Personal, nu știu dacă Etoile du Sahel s-ar bate la titlu în România. Au totuși jucători foarte buni, cum e și acest Ben Romdhane, care a evoluat excelent împotriva amecianilor la Jocurile Olimpice. E cu siguranță peste tot ce există în România pe postul lui. Dar pentru mine n-ar fi o surpriză să câștigăm acest meci, deși poate mulți se așteaptă să nu avem nicio șansă”, spune tehnicianul celor de la Timba, Bogdan Murărescu.

Programul evenimentului de luni va începe de la ora 17.30, atunci când e programată prezentarea lotului cu care Timba va ataca primul sezon în elită. Apoi, în timpul încălzirii celor două echipe, va avea loc un recital hip-hop susținut de Eli, spectacolul fiind „ornat” și cu prima reprezentație a majoretelor clubului timișorean, Timba Cheerleaders. Partida cu Etoile du Sahel va fi transmisă în direct pe TVR Timișoara și TVR 3.

About Gabriel Toth

Leave a Reply