ASU Poli se va putea baza duminică pe un alt fost internațional. Alin Stoica a fost legitimat la gruparea alb-violetă în această săptămână, iar astăzi va efectua vizita medicală. Vorbim astfel de o revenire după șapte ani în alb-violet, Stoica mărturisind că nu a uitat atmosfera de pe „Dan Păltinișanu”.
Alin Stoica a ajuns la finele săptămânii trecute la Timișoara. După o tentativă eșuată de a semna cu UTA Arad, mijlocașul în vârstă de 33 de ani l-a contactat pe Paul Codrea și i-a spus că își dorește să evolueze în fața suporterilor alb-violeți, cei care l-au impresionat în precedenta sa aventură pe Bega, din primăvara lui 2006. Atunci n-a apucat să evolueze decât patru jocuri pentru Poli, fiind apoi trimis la echipa secundă de către antrenorul Gică Hagi pe motive disciplinare. Totuși, a lăsat în urmă unul dintre cele mai frumoase goluri ale acelui retur, marcat într-o victorie cu 2-1 în fața lui FCM Bacău, pe „Dan Păltinișanu”.
„Am fost mai întâi la Arad, însă nu m-am înțeles cu cei de acolo și am venit la Timișoara. Dorința mea a fost în primul rând să mă antrenez, am făcut sport toată viața. Am aflat că Politehnica pe care o știam eu e acum antrenată de Paul Codrea, chiar mi-a făcut plăcere să mă alătur acestei echipe. Am venit aici cu sufletul, îmi place tot ce înseamnă acest oraș. Acum câțiva ani am plecat cu sufletul rupt în două de la Timișoara, după ce am fost dat afara de Gică Hagi”, ne-a declarat Alin Stoica.
Noul mijlocaș al lui ASU Poli spune că în întreaga lui carieră cel mai tare l-au motivat suporterii din tribune. „Pentru mine a fost ceva extraordinar să văd entuziasmul publicului de aici la meciurile lui Poli. În toată cariera mea, suporterii au fost cei mai importanți. Asta am simțit încă de când jucam la Anderlecht. În momentul în care lumea te aplaudă și te respectă, înseamnă că faci ceva în teren. În plus, una e să joci cu 20-30.000 de oameni în spate, și alta e să joci cu 20. Cred că un fotbalist ar trebui să se gândească în primul rând la suporteri. Avem atâtea exemple în toată lumea, să ne gândim doar cât e de iubit Maradona la Napoli. În opinia mea, clubul înseamnă suporterii. Dacă n-ar fi oameni pe stadioane, n-ar mai exista nimic. Lumea poate spune ce vrea, dar eu așa gândesc. Fotbalul m-a făcut întotdeauna fericit și e cu atât mai frumos să vezi că și alți zeci de miii de oameni sunt fericiți alături de tine”, a mai spus Stoica.
Fostul internațional e impresionat de ceea ce au reușit să facă fanii din Peluza Sud la o echipă de amatori și e convins că acest proiect va crește în anii următori. „E ceva extraordinar. E o dovadă de atașament pentru Politehnica, pentru aceste culori, pentru acest oraș. Nu înseamnă că dacă această echipă e momentan în Liga a V-a, nu va ajunge să joace în câțiva ani chiar la cel mai înalt nivel”, a afirmat Stoica.
Legitimarea lui Alin Stoica e ca și rezolvată, astfel că sunt șanse mari să-l vedem în teren duminică, atunci când ASU Poli va primi pe „Știința” replica formației din Giarmata Vii. „E posibil să debutez duminică, i-am și spus lui Paul (n.r. Codrea) că îl ajut cu orice. Dacă îmi va cere să joc, o voi face, e clar. Îl apreciez ca antrenor, are totuși o experiență de 11 ani la cel mai înalt nivel, în Serie A. E tânăr în această meserie, dar se vede că își dorește să ajungă măcar la același nivel pe care l-a atins ca jucător”, a spus Stoica.
Alin Stoica s-a născut la 10 decembrie 1979 la București și e fiul fostului mare internațional Tudorel Stoica. Și-a început extrem de promițător cariera, debutând la 16 ani pentru Steaua, după care a făcut imediat pasul către Anderlecht Bruxelles, club la care a evoluat până în 2002. Cariera sa a avut apoi un parcurs destul de zbuciumat: Club Brugge, Siena, FC Național, Poli Timișoara, Gent, Mouscron, FC Brașov și, finalmente, Vojvodina Novi Sad, club la care a avut ultima legitimare, în ediția 2009/2010.
Iată golul marcat de Alin Stoica pentru Poli, contra lui FCM Bacău, la 18 martie 2006:
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.