Alexandru Pelici, după victoria din orașul natal: „E un teren pe care se câștigă greu, astfel că victoria e cu atât mai prețioasă”

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

A doua clasată din „B”, Hermannstadt, s-a impus la limită astăzi, pe „Știința”, în fața Politehnicii Timișoara. Sibienii au câștigat cu 1-0, prin golul marcat de golgeterul din sezonul trecut al alb-violeților, Ștefan Blănaru. Antrenor al oaspeților e tot un timișorean și ex-alb-violet, Alexandru Pelici, extrem de mulțumit la final de cele trei puncte.

„O victorie foarte importantă pentru noi, deoarece campionatul e unul disputat și cred că promovarea se va juca până la final. Ne luptăm pentru fiecare punct, practic, fiecare metru de teren contează. Știam că ne așteaptă un joc foarte greu, în fața unei echipe solide a Politehnicii, din punctul meu de vedere peste ceea ce a arătat în turul campionatului. O echipă care ne-a pus mari probleme, astfel că victoria de azi e cu atât mai prețioasă. «Știința» e un teren pe care se câștigă greu și le doresc mult succes celor de aici. Îl felicit pe Toni Foale pentru punctul pe care l-a obținut la Mioveni și îi salut pe toți cei de aici, alături de care am mai lucrat. În lot se mai află Bilia, iar dintre cei plecați în iarnă am colaborat cu Staicu și Stancu. Pentru noi toate meciurile sunt dificile, dar ne dorim să le câștigăm pe toate, pentru că, așa cum am spus, fiecare punct contează”, a declarat Pelici.

Tehnicianul sibienilor admite că presiunea era mare pe umerii jucătorilor, mai ales că principala urmăritoare, Chindia Târgoviște, se impusese ieri, tot la Timișoara, pe terenul Ripensiei.

„E o presiune care se simte. Astăzi am avut șansa de a întâlni o echipă preocupată de fotbal, care iese la joc și care în același timp ne-a lăsat și spații. Sunt echipe care se baricadează pe două linii în fața noastră, iar acele jocuri sunt mult mai dificile. Așa cum am spus, fiecare punct contează. Obiectivul nostru principal rămâne promovarea, chiar dacă suntem calificați în semifinalele Cupei României. Avem un lot echilibrat și cred că suntem bine pregătiți fizic pentru a face față pe cele două planuri”, a mai spus Pelici.

Hermannstadt nu a putut conta astăzi pe trei jucători de bază, cu toții accidentați. E vorba despre Alexandru Târnovan, Alexandru Curtean și Claudiu Pamfile

„Din păcate, pentru Târnovan s-a încheiat sezonul, deoarece are o ruptură de ligament încrucișat anterior. Îi dedicăm pe această cale victoria de azi, suntem alături de el sufletește, îi dorim să se facă bine cât mai repede și să revină mai puternic. Curtean s-a accidentat la Călărași, a avut o fisură la un deget, dar e pe drumul cel bun și cred că în două săptămâni vom putea conta pe el. Pamfile, la fel, a avut o problemă musculară, dar nu e ceva grav și cred că va reveni în cel mai scurt timp”, a conchis Alexandru Pelici.

About Gabriel Toth

Leave a Reply