Alexandru Bădăuță, semnatarul primei „triple” pentru ASU Politehnica: „Nu ne așteptam să marcăm atât de mult”

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

ASU Politehnica a învins la scor de tenis sâmbătă pe Millenium Giarmata, ultima clasată din C4. A fost 6-1 pentru alb-violeți, jumătate dintre goluri fiind „opera” lui Alexandru Bădăuță. Atacantul în vârstă de 25 de ani se află la prima „triplă” pentru formația timișoreană și e al cincilea jucător care izbutește o astfel de performanță în actualul sezon din C4.

Alexandru Bădăuță s-a declarat mulțumit de jocul practicat de el și colegii săi în meciul cu Giarmata, chiar dacă în prima repriză oaspeții le-au pus probleme serioase. „Am început puțin mai ezitant, am făcut o greșeală, dar ne-am revenit. Știam că trebuie și că putem să câștigăm meciul și iată că ne-a reușit. Ne bucură aceste trei puncte, iar acum ne gândim la meciul următor, cel de la Cugir”, a spus Bădăuță.

Vârful originar din Alexandria și-a dublat practic numărul de goluri înscrise pentru ASU Politehnica în jocul de sâmbătă, reușind prima sa „triplă” în alb-violet.

„Mă bucur nespus, mai întâi pentru că am câștigat, că am întors scorul. Acesta e cel mai important lucru, abia apoi cine înscrie. De data aceasta am reușit eu să dau trei goluri, Gălan a reușit și el două… Sincer, nu ne așteptam să marcăm atât de multe goluri. Tratăm fiecare fază cu seriozitate, așa se explică, până la urmă, ceea ce am reușit în acest joc”, a declarat Bădăuță.

Înaintea atacantului polist, alți patru fotbaliști au mai reușit „triple” în actuala ediție din C4: Simion Mazarache, în prima etapă a sezonului, în victoria cu 3-1 a Craiovei II în fața Lugojului, Bogdan Bozian, în etapa a 4-a, în succesul cu 3-1 al lui FC Hunedoara cu Cetate Deva, Eugen Beza, în etapa a 7-a, în victoria cu 4-3 a celor de la Măgura Cisnădie în fața lui FC Hunedoara și, în fine, Gelu Velici, în etapa a 8-a, în succesul repurtat de Național Sebiș, 4-0, cu Măgura Cisnădie.

ASU Politehnica e într-o formă de zile mari în acest început de retur. Alb-violeții au golaveraj 10-1 după primele două runde și, după meciul cu Giarmata, cel mai bun atac al seriei, cu 36 de goluri marcate. Alexandru Bădăuță e deja cu gândul la derby-ul de vineri, de la Cugir, pe care nu îl consideră totuși decisiv în ecuația promovării.

„Victoriile aduc victorii, noi am reușit să strângem două deja în acest retur. Cugirul a înregistrat un semieșec, dar în primul rând ar trebui să ne intereseze ce facem noi, nu ce fac ceilalți. Dacă noi nu reușeam să întoarcem în fața Giarmatei, nici nu mai conta că ei s-au împiedicat la Cisnădie. Campionatul e lung, au rămas multe meciuri, echipele puternice se vor mai întâlni între ele și nu cred că meciul de vineri va decide promovarea. Noi oricum mergem să câștigăm la Cugir”, a mai spus Bădăuță.

6 goluri a înscris Alexandru Bădăuță pentru ASU Politehnica în acest sezon, aflându-se pe „picior” de egalitate cu colegul său, Ionuț Vucea.

About Gabriel Toth

Leave a Reply