Alb-violeții au întrerupt seria pozitivă: Politehnica Timișoara – Academica Clinceni 0-1

© Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Politehnica Timișoara a pierdut primul joc, după o serie de patru meciuri fără înfrângere, și într-o situație extrem de favorabilă, dat fiind jocul rezultatelor. Timișorenii au cedat cu 0-1, chiar pe „Știința”, în fața Academicii Clinceni, la capătul unui joc echilibrat, decis însă la o fază în care portarul Gakos a gafat, facilitând înscrierea unicului gol al întâlnirii.

Politehnica se regăsea într-o situație extrem de favorabilă înaintea partidei de astăzi. După înfrângerile Baloteștiului și Metalului, plus remiza înregistrată de CSM Râmnicu Vâlcea, alb-violeții ar fi putut urca până pe locul 13 în cazul unui succes, la șase lungimi de prima echipă de sub linia retrogradării.

Calculele timișorenilor nu s-au materializat însă și pe tabelă. Prima repriză a fost extrem de echilibrat, cu ocazii mari de ambele părți. Prima șansă importantă a meciului a aparțiunt timișorenilor, în minutul 9, atunci când Dan Constantinescu s-a trezit cu balonul la picior la marginea careului mic, însă a tras moale, chiar pe direcția lui Matache. Oaspeții au fost foarte aproape de gol în minutul 31, atunci când șutul lui Antohi a fost respins cu noroc în bară de Gakos, balonul a ricoșat apoi la Coman, care din patru metri a reluat incredibil pe lângă poartă. Pe finalul primului mitan, alb-violeții au avut de trei ori deschiderea de scor „în mână”. În minutul 38, Birău l-a lansat excelent pe Ghinescu, acesta a scăpat singur cu Matache, însă a fost blocat de experimentatul goalkeeper al Clinceniului. Apoi, în minutul 43, la o minge respinsă, Birău a reluat puternic, în transversală. În fine, în prelungirile primei părți, o minge trimisă spre înainte de Taub îl găsește pe Teuț, care intră în careu, dar trage alături, din poziție bună.

Timișorenii au început în ofensivă și repriza secundă, însă fără a-și mai crea situații la fel de periculoase precum cele de dinainte de pauză. Pe fondul unui joc bun al poliștilor a sosit și blestematul minut 68, atunci când Gakos a scăpat o minge centrată de pe dreapta, Coman a ratat în primă instanță, iar Florin Ștefan a împins balonul în plasă. Timișorenii nu au găsit drumul spre egalare până pe final, în ciuda eforturilor depuse de nou-intratul Dănăricu, cel ce s-a dovedit a fi cel mai periculos om al alb-violeților din partea a doua.

După fluierul final, s-a iscat o încăierare generală, pornită de la injuriile pe care Coman le-a adus câtorva jucători timișoreni. Atât el, cât și Cristian Gălan, care a intervenit dur în acest conflict, au văzut cartonașul galben din partea orădeanului Marius Omuț.

Pentru Politehnica urmează un nou joc pe teren propriu, miercuri, de la ora 14:00, în compania primei echipe aflate sub linia retrogradării, CS Balotești.

Politehnica Timișoara (antrenor Sorin Brîndescu): Gakos – Motreanu, Gălan (cpt.), Bilia, Taub – Stancu – Teuț, Birău, D. Contatinescu, Ghinescu – Bădăuță. Au mai intrat Dănăricu, Blănaru și Niță.
Academica Clinceni (antrenor John Ene): Matache (cpt.) – Vențer, Nițu, Marin, Perju – Predescu, Udrea – Gojnea, Antohi, Fl. Ștefan – Coman. Au mai intrat Gojnea, Lemnaru și R. Crișan

About Gabriel Toth

Leave a Reply