Adorian Himcinschi: „Poli ne-a fost superioară la toate capitolele”

©  Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Performanța Ighiu a pierdut fotoliul de lider astăzi, la Timișoara, făcându-i loc chiar adversarei de astăzi, ASU Politehnica. Formația din Alba a suferit cea mai severă corecție din acest sezon, 1-5, o înfrângere suprinzătoare în primul rând prin proporții, având în vedere că, înaintea partidei, trupa din Ighiu avea cea mai solidă apărare a seriei, cu doar 13 goluri primite în 23 de partide.

Tehnicianul Performanței, Adorian Himcinschi, a recunoscut la final superioritatea alb-violeților. „Vreau să felicit echipa Politehnicii. A prestat un joc bun astăzi, ne-a fost superioară la toate capitolele. Eu spun că lupta continuă până la final, rămâne de văzut ce ne va rezerva viitorul. Cauzele acestui rezultat va trebui să le căutăm și noi. Probabil a contat și faptul că am avut doi jucători suspendați (n.r. – Oniche și Cornea). În plus, au fost și multe alte motive pentru care nu ne-am ridicat la nivelul jocului”, a declarat Himcinschi.

Fostul fundaș al timișorenelor Progresul și CFR e de părere că echipa pe care o pregătește nu a mai găsit resurse de a reveni după golurile încasate în prima repriză, deși în alte etape a reușit să întoarcă soarta unor meciuri ce păreau pierdute.

„Nu cred că golul primit rapid ne-a turnat plumb în ghete. Noi am mai fost conduși și în alte meciuri și am avut forța să revenim. De această dată, cred că a fost și diferență mare de valoare, diferență mare între prestațiile jucătorilor. Timișoara și-a dorit mai mult victoria în acest joc și merită toate felicitările pentru ceea ce a arătat astăzi”, a mai spus Himcinschi.

Tehnicianul trupei din Ighiu consideră că victoria de azi a timișorenilor nu schimbă radical datele problemei în lupta pentru promovare, care se va întinde până în ultima etapă.

„Eu rămân la părerea că promovarea se va juca până în ultima etapă. Prin această victorie, Poli revine pe primul loc, dar disputa continuă, din punctul meu de vedere. Mai sunt destule puncte puse în joc”, a mai spus Himcincshi.

Performanța Ighiu cade pe locul al doilea, cu două puncte în spatele celor de la ASU Politehnica, dar va sta în chiar ultima etapă a sezonului, în timp ce alb-violeții și-au „ispășit” deja runda de pauză.

About Gabriel Toth

Leave a Reply