ACS Poli, spre definitvarea lotului


ACS Poli a dispus în această dimineață, cu 4-0, de concitadina FC Flacăra. În ciuda scorului, trupa pregătită de Valentin Velcea n-a impresionat, întâlnind o formație păe care tocmai a întărit-o cu o serie de jucători ce nu vor intra în vederile clubului pentru sezonul viitor.

ACS Poli a intrat în linie dreaptă, mai ales că marți va disputa primul meci oficial, în Cupa României, cu Șoimii Pâncota. Valentin Velcea încearcă să definitiveze lotul cu care va aborda viitorul sezon, direcționaându-i pe jucătorii care nu intră momentan în vederile sale spre alte formații din zonă.

O bună parte a jucătorilor ce s-au antrenat în această vară la stadionul „Dan Păltinișanu” vor evolua în Liga a III-a, la FC Flacăra. Dacă Burtic, Ostafie, Damian, Pleșcan și Coșovanu se află deja de săptămâna trecută la echipa din Calea Șagului, astăzi alți cinci jucători au schimbat tabăra, bifând chiar primele pinute pentru echipa lui Sorin Brîndescu: Iovan, Toma, Fuchs, Szalkai și Vântură.

ACS Poli n-a avut emoții în duelul din această dimineață cu Flacăra, impunându-se cu 4-0, după reușitele lui Zăgrean  (min. 10), Enciu (min. 64, 84) și Boștină (min. 89). Valentin Velcea a început meciul într-o formulă ce se apropie, încetul cu încetul, de cea care va fi folosită și în liga secundă, cu mențiunea că încă se mai aștaptă unele întărir, pe ultima sută de metri, cu fotbaliști de prima ligă.

Poli a evoluat astăzi în formula: Kirev – Hohai, Petrovic, Șeroni, Marovic – Goge, Poparadu, Dobricean, Anițoiu – Szekely, Zăgrea. În partea secundă au mai intrat: Coca – Rațiu, Zaluschi, Daminuță, Trandu, Artean, Boldea, Enciu, Boștină, Soare și Miculescu.

„N-am definitivat încă lotul, dar încercăm încetul cu încetul să realizăm acest lucru. Nu mai putem sta într-un număr atât de mare la stadion, pentru că nu avem eficiență și se apropie deja Cupa României și infernalul meci cu UTA. Jucătorii pe care i-ați văzut astăzi la Flacăra, în acest moment nu ne pot ajuta pentru obiectivul propus, așa că le-am făcut o îndrumare către Liga a III-a. Sunt jucători de perspectivă, care ne vor putea ajuta mult în viitor, dar nu acum. Mă bucur că au înțeles asta. Peste vreo două zile va mai exista o triere a lotului, pentru că trebuie să ne canalizăm exact cu jucătorii cu care vom merge înainte în Liga a II-a. O parte dintre ei sunt total nepregătiți, care necesită un plan separat de antrenament, iar staff-ul tehnic nu are timpul și răbdarea să pregătească un jucător opt săptămâni pentru a intra în formă. Asta ar însemna să intre în noiembrie”, a spus Valentin Velcea, la finalul meciului.

Cel mai probabail, fundașul Mirel Soare, care s-a antrenat în aceste zile cu ACS Poli, va părăsi cât de curând gruparea de pe Bega, el fiind mult în urmă cu pregătirea fizică. De asemenea, astăzi s-ar putea clarifica și situația lui Ovidiu Petre, experiemtnatul mijlocaș purtând astăzi o rundă de discuții cu primarul Nicolae Robu. În următoarele zile este așteptat să semneze și Zăgrean, cel care în majoritatea amicalelor din această vară a purtat banderola de căpitan a alb-negrilor.

About Gabriel Toth

Leave a Reply