Achiziție inspirată! Nou-venitul Savio aduce victoria pentru Informatica în derby-ul cu Deva

12939610_10207872844956611_515961006_n

Duelul fraților Matei i-a dat câștig de cauză celui echipat astăzi în alb-violet

Niciodată în acest sezon, sala „Constantin Jude” nu a fost atât de animată la un meci de futsal. Chiar dacă tribuna bătrânei săli timișorene nu a fost nici pe departe plină, s-a cântat, s-a scandat, s-au aplaudat pe ritmul tobelor. Două galerii, plus câteva sute bune de spectatori, care au urmărit cu sufletul la gură poate cea mai echilibrată partidă din actuala ediție a Ligii I. Informatica Timișoara – Autobergamo Deva s-a încheiat 1-0, prin golul proaspăt înregimentatului Saviu Valadares, iar bănățenii iau o opțiune serioasă pentru câștigarea sezonului regular.

Acel usturător 1-5 încasat în meciul tur, de la Deva, nu a fost uitat ușor de cei de la Informatica. Timișorenii au așteptat cu nerăbdare reîntâlnirea cu marii lor rivali din zona de vest, cărora le-au pregătit și câteva surprize. Două, ca să fim preciși! E vorba despre brazilienii Savio Valadares și Felipe Pinto, proaspăt legitimați la Informatica, aflați la primul joc în tricoul alb-violet. Cei doi au reprezentat elementul-surpriză într-un joc ce opunea două formații care se cunosc extrem de bine, poate prea bine ca să se mai poată surprinde cu altceva.

A rezultat una dintre cele mai echilibrate dueluri înregistrare în acest sezon al Ligii I. O primă repriză fără goluri, dar cu ocazii mari de ambele părți. Oaspeții au părut mai stăpâni pe situație pe faza de atac și au pus pericol mai cu seamă prin Cristian Obadă, basarabeanul fiind însă de fiecare dată ghicit de Vlad Iancu. De partea cealaltă, Informatica a irosit două ocazii uriașe în secundele dinaintea pauzei. Mai întâi, Florin Matei a lovit transversala, cu un șut din unghi, care l-a surprins pe Molina. Apoi, Stefan Rakic l-a luat la țintă pe același Molina, din câțiva metri.

Repriza a doua a început cu ocazia rarissimă, din minutul 22, a aceluiași Rakic, sârbul neizbutind să împingă balonul în poarta goală de la jumătate de metru de linia porții. De altfel, primele zece minute ale mitanului secund au fost controlate de timișoreni, oaspeții dând semne de oboseală – efect al băncii mult mai scurte. Și totuși, jocul părea să ia o cu totul altă turnură în minutul 34, atunci când Gabriel Dobre a văzut al doilea cartonaș galben, iar Informatica a fost obligată să reziste 120 de secunde de joc efectiv în inferioritate numerică. Deva nu a avut însă luciditate la construcție și a irosit ușor atacurile. Totuși, pe fondul superiorității numerice s-a înregistrat și cea mai mare ocazie pentru Autobergamo Deva, o bară a lui Obadă, după un șut din unghi, în minutul 35.

Imediat după reechilibrarea raportului numeric, Informatica a dat lovitura. În minutul 35, brazilianul Savio a reușit să-l păcălească pe Molina cu un șut deviat, ridicând bătrâna sală Olimpia în picioare. Deva, cu ultimele forțe, a jucat totul pe cartea atacului, antrenorul Florin Ignat trecând în rolul de portar-jucător, pentru crearea unei superiorități numerice. Interesant e că, preț de câteva zeci de secunde, și Informatica a riscat, apelând la același procedeu, pentru a contracara atacurile în valuri ale hunedorenilor. În ultimul minut, Autobergamo a presat, dar nu a găsit drumul spre gol, Slobodan Janjic reușind chiar să salveze o minge din apropierea liniei porții.

S-a încheiat 1-0 pentru Informatica Timișoara, care acumulează 57 de puncte, trei mai multe decât învinsa de astăzi, care are și un meci în plus disputat. Pentru bănățeni urmează însă o nouă deplasare extrem de dificilă, la Dunărea Călărași.

About Gabriel Toth

Leave a Reply