120 de minute pentru primul trofeu: Lorena Giarmata Vii – ASU Politehnica 3-4

DSCF0148 (Medium)

ASU Politehnica a cucerit Cupa României – faza judeţeană, după o finală întinsă pe 120 de minute, la Giarmata Vii, cu localnica Lorena. Alb-violeţii au avut meciul în mână, dar au fost egalaţi pe final de la 3-1, pentru ca Ionaş să marcheze golul victoriei în debutul primei reprize de prelungiri.

Vizitatorii au început ca din tun finala, reuşind deschiderea de scor în minutul 5, dintr-un penalti obţinut de Ionaş şi transformat de căpitanul Popoviciu. Deşi au dominat teritorial în minutele ce au urmat, alb-violeţii s-au văzut egalaţi în minutul 32, atunci când experimentatul Costândana a tras imparabil de la 16 metri. Până la pauză, timişorenii au mai irosit două şanse bune de a reveni în avantaj, însă loviturile de cap expediate de Ionaş şi Birău nu au nimerit ţinta.

Repriza secundă părea să fie la discreţia “studenţilor”, care au preluat conducerea în minutul 57, atunci când proaspăt intratul Tulcan a tras cu sete de la 22 de metri, fără speranţe pentru portarul Popa. Acelaşi Tulcan a reuşit desprinderea pentru alb-violeţi în minutul 67, atunci când l-a executat pe antrenorul-jucător al Lorenei din postură unu la unu. Poliştii se şi vedeau deja cu sacii-n căruţă, atitudine taxată însă pe final de trupa din Giarmata Vii, care a împins meciul în prelungiri, prin golurile lui Irimia, din minutul 87, şi Dochiţa, din minutul 90+1.

Timişorenii au revenit rapid în avantaj, Ionaş punctând din apropiere în doar al treilea minut din timpul suplimentar. În plus, trupa lui Codrea a terminat jocul şi în superioritate numerică, după ce Irimia a văzut al doilea cartonaş galben în minutul 94.

S-a încheiat 4-3, iar ASU Politehnica îşi trece în cont primul trofeu din istorie şi îşi va continua parcursul în fazele naţionale ale Cupei României. O consolare, ce-i drept mică, după ratarea accesului la barajul de promovare programat mâine, la Deva.

Lorena Giarmata Vii (antrenor-jucător Cristian Popa): Popa – Curea, Danci, Irimia, Militar, Călugăreanu, Nicolin, Botezatu (cpt.), Costândana, Inoveanu, Lobonea. Au mai intrat Dochiţa, Radu, Pătru şi Nichitean.

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Burtic – Birău, Gălan, Obrejan, Maranescu – Ilie, Codrea, Popoviciu (cpt.), Ghinescu – Ionaş, Iorgovan. Au mai intrat Tulcan, Făgeţan, Rebenciuc şi Paulevici.

Reacţii la cald

“A fost un meci foarte greu pentru noi. Am reuşit să le facem faţă, având în vedere lipsa noastră de pregătire. Din păcate, noi efectiv nu avem când să facem antrenamente. Am intrat în prelungiri, unde am primit un gol la care eu zic că a fost fault clar la fundaşul nostru central. Am încercat să câştigăm, dar atât am reuşit astăzi. Nici penaltiul lor nu a fost, nici n-are rost să discutăm. Eu îmi felicit băieţii, o felicit şi pe Poli şi asta este”. (Cristian Popa, antrenor-jucător Lorena)

“Aşa e frumos, în Cupă emoţiile sunt diferite faţă de cele din campionat. Astăzi ne-am făcut însă noi meciul greu. Am luat două goluri în ultimele două minute. Am înţeles că ei au egalat dintr-un ofsaid de trei metri, dar nu mai contează acum. Am câştigat, a fost poate mai frumos aşa, bucuria a fost mai mare. Era important să câştigăm, pentru deziluzia pe care am avut-o în campionat.Ni s-au pus foarte multe piedici, inclusiv în finala de azi. E o ruşine că s-a jucat aici, având în vedere că aveam posibilitatea să jucăm pe cel mai frumos stadion din zonă. Nu s-a vrut. Cred că AJF-ul trebuie să îşi regândească poziţia şi să modifice aceste regulamente care efectiv nu îşi au niciun sens”. (Paul Codrea, antrenor ASU Politehnica)

About Gabriel Toth

Leave a Reply