Zoran Milovic, acontat de BC Timba


BC Timba încearcă să își completeze lotul pe unele posturi-cheie, după începutul greoi de sezon. La Timișoara a ajuns Zoran Milovic, jucător ce poate evolua pe pozițiile 4 și 5, și care are în spate o bogată experiență în campionatul României.

Începutul slab de sezon i-a convins pe oficialii „urșilor” că echipa mai are nevoie de întăriri pentru a face față nivelului din Liga Națională. BC Timba s-a orientat rapid și l-a achiziționat pe Zoran Milovic, baschetbalist de mare experiență, care în această vară a împlinit 35 de ani. Jucătorul sârb măsoară 2.04m și poate acoperi pozițiile 4 și 5. Milovic a făcut pregătirea de vară cu SCMU Craiova, evoluând pentru gruparea olteană în Cupa României, bifând 16 minute în disputa contra formației timișorene. Formația din Bănie a decis să renunțe însă la serviciile sale, astfel că Milovic n-a stat mult pe gânduri pentru a accepta oferta celor de la Timba.

Zoran Milovic a mai evoluat la CSU Brașov, BCM Pitești, Rapid București și CSS Giurgiu, dar și în puternicele campionate ale Serbiei, Macedoniei sau Greciei. Sârbul s-a antrenat astăzi sub comanda lui Bogdan Murărescu și va debuta pentru Timba miercuri, în jocul de la Constanța.

Amintiri neplăcute la Timișoara

Zoran Milovic e printre protagoniștii celui mai mare scandal iscat în sălile de baschet din România în ultimii ani. În aprilie 2008, într-un joc din play-off  disputat la Timișoara, între Elba și Rapid, jucătorii sârbi din cele două echipe au încins o bătaie ca-n filme pe parchet, după un fault dur asupra lui Milos Pesic. În altercație au intervenit antrenorii rapidiști dar și câțiva spectatori, iar FRB a dictat suspendări pentru jucătorii implicați și amenzi consistente pentru cele două cluburi. Milovic, aflat atunci la Rapid, i-a produs o fractură de piramidă nazală lui Pesic, alegându-se cu o suspendare de 3 etape și o amendă de 800 de euro din partea Federației.

About Gabriel Toth

Leave a Reply