Olimpia Satu Mare și Politehnica Timișoara pleacă de pe picior de egalitate în jocul de mâine, din etapa a 11-a Ligii a II-a. Ambele formații au acumulat 13 puncte în primele zece runde ale campionatului, astfel că și calculele hârtiei indică un duel echilibrat, deschis oricărui rezultat. Sătmărenii vin după două victorii consecutive, 1-0 acasă, cu UTA, și tot 1-0 la Motru, cu Pandurii Târgu Jiu, iar antrenorul Zoltan Ritli își dorește să continue seria succeselor.

„Ne pregătim pentru meciul de mâine. Încercăm să scoatem maximum din acest meci cu maximă seriozitate. Nu este un meci special având în vedere că Bogdan Andone a fost în urmă cu ceva timp la Satu Mare. Este un meci ca orice meci de campionat pe care îl tratăm cu seriozitate și sperăm să obținem cele trei puncte. Mă bazez foarte mult pe forța grupului. Cred că acesta este punctul nostru forte. Rezultatele de până acum le-am obținut tot prin forța grupului și cred că și în următoarele meciuri tot acest aspect își va pune amprenta pe lucrurile pozitive pe care le putem face în continuare”, a declarat Zoltan Ritli, citat de satumareonline.ro.

Fostul portar a preluat postul de antrenor principal al Olimpiei înaintea etapei a 9-a, după despărțirea de Tibor Selymes. Vremurile tulburi prin care a trecut clubul în prima parte a sezonului par să se fi îndepărtat, după ce și președintele Attila Karda a fost demis. De altfel, Karda și Selymes au avut un conflict deschis, care s-a întins pe durata a câtorva săptămâni și care s-a purtat mai mult în presă.

Duelul de mâine va consfinți revenirea pe Someș, în calitate de adversari, al antrenorilor Politehnicii, Bogdan Andone și Gabriel Vochin, care au colaborat în sezonul trecut la Olimpia. De asemenea, mijlocașul timișorenilor, Raul Krausz, a îmbrăcat în precedenta ediție de campionat tricoul galben-albastru al lui „Oli”.

În sezonul trecut, cele două întâlniri dintre Olimpia și Politehnica s-au încheiat cu același scor, 1-1. În tur, pe „Știința”, sătmărenii au deschis scorul în minutul 3, prin actualul component al Dunării Călărași, Silviu Pană, însă alb-violeții au restabilit egalitatea în minutul 51, dintr-o lovitură liberă transformată de Mădălin Stancu. În returul din 29 aprilie, tot ardelenii au deschis scorul, prin Voicu, în minutul 6, iar Carol Taub a egalat pentru timișoreni după alte cinci minute.

Partida Olimpia Satu Mare – Politehnica Timișoara, din etapa a 11-a a Ligii a II-a, va avea loc mâine, de la ora 11:00. Partida va fi arbitrată de Paul Unimătan (Zalău), asistat la cele două tușe de Ovidiu Timar (Marghita, BH) și Marius Bălan (Dej). Rezervă va fi Vlad Inoan (Florești, CJ), iar observatori au fost desemnați Marcel Savaniu (Brașov) – arbitri și Adrian Lucaci (Arad) – joc.

Leave a Reply