Olimpia Satu Mare a suferit a doua înfrângere pe teren propriu din acest sezon, după 0-2, ieri, cu Politehnica Timișoara. Un meci controlat cu autoritate de alb-violeți, care au dat dovadă și de pragmatism în fața unei grupări măcinate de probleme organizatorice, dar și de lot. Antrenorul lui „Oli”, Zoltan Ritli, a explicat că, în lipsa altor soluții, a fost nevoit să improvizeze pe postul de fundaș dreapta, iar în centrul apărării a utilizat, timp de 90 de minute, un fotbalist accidentat la încălzire.

„Este o victorie meritată a Timișoarei. Din păcate, cu toate problemele legate de accidentări pe care le avem, nu am reușit să găsim soluții ca să-i compensăm pe cei care au lipsit și a trebuit să folosesc jucători pe alte posturi, care nu sunt ale lor. De exemplu Achim, jucător ofensiv, neavând soluții de fundaș dreapta, l-am utilizat acolo. Hlinca s-a accidentat la încălzire și a jucat așa. S-a adunat și o stare de oboseală după deplasarea lungă de la Târgu Jiu, efortul depus acolo, imediat a urmat meciul de Cupă și s-a văzut lipsa de prospețime. Pe bancă am avut numai cadeți. Ce pot să mai spun în momentul în care nu ai soluții? La nivelul cadeților avem doi-trei copii care ar putea face față, dar încă nu sunt suficient de copți. Eu am încredere în continuare în ei și încercăm să facem tot posibilul, în primul rând ca să le aduc prospețimea la echipă, vom lucra la partea fizică pentru că și cu Poli s-a văzut că avem sechele la pregătirea fizică și vom lucra în continuare ca să corectăm ceea ce facem mai puțin bine. Încercăm să facem ceea ce putem ca să-i aducem cât de cât la o formă sportivă la ora meciului”, a declarat Zoltan Ritli, la conferința de presă de după meci, citat de satumareonline.ro.

Fostul goalkeeper a explicat strategia pe care a încercat-o în meciul cu Politehnica, în care a dorit să se axeze pe contraatacuri și pe valorificarea fazelor fixe.

„Consider că dacă avem o prospețime și puțină putere, astăzi nu cred că pierdeam. Am pregătit foarte multe lucruri pe faze fixe și pe faze ofensive de contraatac. Dar noi, în 90 de minute, am avut un singur corner, iar asta spune totul! Acolo am încercat să-i surprindem. Știam foarte bine mijlocul lor, o echipă omogenă, tehnică, jucători care au stăpânirea mingii și am încercat să-i blocăm pe contraatac, să facem cât mai multe faze fixe, dar din păcate nu am ajuns până acolo. Eu zic că o vom scoate la capăt . Este un moment greu al echipei, dar eu am încredere în jucători deoarece la antrenamente se prezintă extraordinar”, a mai spus Ritli.

Olimpia Satu Mare rămâne pe locul 13, cu 13 puncte în cont, iar în etapa viitoare va evolua pe terenul nou-promovatei Știința Miroslava. În schimb, Politehnica se pregătește de derby-ul cu UTA, programat duminică, 15 octombrie, de la ora 15:30, pe stadionul „Dan Păltinișanu”.

Leave a Reply