©  Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

În acest sfârșit de săptămână, s-a reluat campionatul Diviziei A2, atât în voleiul masculin, cât și în cel feminin. Cele trei echipe care reprezintă Timișoara au început anul în forță, reușind victorii în minimum de seturi.

Divizia A2 Vest – feminin

Agroland Timișoara – CSM Satu Mare 3-0 (25-18, 25-22, 25-18)

Agroland a bifat o victorie extrem de importantă, în compania uneia dintre formațiile redutabile ale seriei vestice. Oaspetele și-au vândut scump pielea, punând probleme în fiecare act, însă timișorencele s-au dovedit superioare în final. Pentru Agroland a debutat Ionela Mircioagă, jucătoare sosită în această iarnă, și care a evoluat și în Divizia A1, la Lugoj.

„Am fost puțin emoționată, dar sper ca jocul meu să evolueze de la o etapă la alta și să ajut cât mai mult echipa. În ceea ce le privește pe coechipierele mele, am numai cuvinte de laudă și mă bucur că joc din nou alături de Gabriela Constantin, fosta mea colegă de la CSM Lugoj. Sper să ne îndeplinim obictivul și anume acela de a promova în primul eșalon”, a declarat Mircioagă după debutul în tricoul echipei timișorene.

Antrenorul lui Agroland, Dan Jitaru, s-a declarat la rândul său mulțumit de modul în care fetele sale au pășit în 2016. „Mă bucur că am reușit să câștigăm meciul în trei seturi. Fetele noastre au jucat bine, mult mai bine decât în tur și am dovedit de această data faptul că suntem din punct de vedere valoric, peste echipa din Satu Mare. Desigur, formația CSM-ului este una incomodă, o echipă care se apără foarte bine, și a arătat asta mai ales în setul al doilea. A fost primul meci pentru Ioana Mircioagă la echipa noastră, a jucat bine, a avut o relație bună de joc cu ridicătoarea formației și a adus astfel un plus în atacul nostru”, a spus Jitaru.

CSU Politehnica Timișoara – CSS 2 Baia Mare 3-0 (25-15, 25-15, 25-19)

De un debut cu dreptul în partea a doua a campionatului a avut parte și cea de-a doua reprezentantă a Timișoarei în întrecerea feminină, CSU Politehnica. Fetele pregătite de Cerasella Șerban nu au avut prea mult de furcă în meciul disputat în sala din Circumvalațiunii împotriva echipei din Baia Mare. Victorie în trei seturi adjudecate clar de alb-violete, care privesc cu încredere spre ultima parte a sezonului regular și, în același timp, spre turneul play-off.

Divizia A2 Vest – masculin

Pro Volei Arad – CSU Universitatea de Vest Timișoara 0-3 (11-25, 15-25, 16-25)

Voleibaliștii de la Universitatea de Vest își continuă marșul triumfal din sezonul regular al Diviziei A2. Formația pregătită de antrenorul-jucător Sorin Schiesz a reușit o victorie scurtă în deplasarea de la Arad, 3-0 cu Pro Volei. Chiar dacă la gazde Marius Maskovits a avut la dispoziție cea mai bună echipă, gruparea de pe Mureș nu a putut pune probleme băieților echipați în albastru și galben. Pentru timișoreni, victoria de la Arad a fost cea de-a zecea, din tot atâtea posibile.

Leave a Reply