Voleiul timișorean luptă pentru barajele de promovare! Fetele la Timișoara, băieții la Câmpia Turzii

volei generic frontCele trei divizionare secunde de volei din Timișoara debutează mâine în turneele play-off din Divizia A2. La Timișoara, în sala „Mircea Albu”, se va organiza turneul seriei vestice, gazdă fiind CSU Politehnica, și cu participarea formației UVT Agroland. Tot mâine, la Câmpia Turzii, voleibaliștii de la CSU de Vest Timișoara vor lupta pentru calificarea la al șaselea baraj de promovare din ultimii șapte ani.

Pentru al doilea an la rând, turneul play-off al Diviziei A2 Vest se va desfășura în sala „Mircea Albu”, din cartierul Circumvalațiunii, în organizarea grupării CSU Politehnica Timișoara. La patrulaterul care începe mâine, vor mai participa UVT Agroland Timișoara, CSM Oradea și Medicina II Târgu Mureș, ultima neavând drept de promovare. Astfel, pentru cele două locuri ce duc la barajul de promovare se vor lupta doar primele trei echipe, cele două timișorene având șanse mari de a participa împreună la faza finală.

Ședința tehnică a turneului va avea loc mâine, la ora 12, când va fi stabilit și programul meciurilor. Deocamdată se cunosc doar orele de începere ale partidelor: mâine și sâmbătă la orele 16 și 18, iar duminică la orele 10 și 12.

La masculin, turneul play-off din A2 Vest se desfășoară la Câmpia Turzii, în organizarea formației locale, CSM. Alături de gazde, mai participă CSU de Vest Timișoara (câștigătoarea sezonului regular), CSU Bravol Brașov și CSS 2 Baia Mare.

Formația timișoreană, pregătită de Sorin Schiesz, va efectua deplasarea în Ardeal mâine dimineață, urmând să deschidă turneul, de la ora 16, în compania echipei din Brașov. Tot mâine, de la ora 18, e programtă întâlnirea CSM Câmpia Turzii – CSS 2 Baia Mare. Sâmbătă, în a doua zi a turneului, echipele din Baia Mare și Brașov se vor întâlni de la ora 16, meciul fiind urmat de duelul dintre timișoreni și gazdele turneului cu începere de la ora 18. Duminică, în ultima zi, CSU de Vest înfruntă Baia Mare, de la ora 12, pentru ca de la ora 14 să se întâlnească echipele din Câmpia Turzii și Brașov.

CSU de Vest e favorită clară la accederea în barajul de promovare în Divizia A1, după ce în sezonul regular a câștigat toate partidele disputate, pierzând doar trei seturi. Voleibaliștii timișoreni se află la primul sezon sub tutela Universității de Vest. Sub egida clubului Universitatea, băieții pregătiți de Sorin Grădinaru au participat la cinci din ultimele șase baraje de promovare. Excepție a făcut cel din 2012, când echipa a activat în Divizia A1.

About Gabriel Toth

Leave a Reply