Voința Biled, final de poveste în Cupa României: „Am spus că ne vom autodepăși, ceea ce am și făcut”

Iulian Tăut și-a felicitat elevii pentru modul în care au luptat în fața Politehnicii

Voința Biled a părăsit Cupa României în turul al 4-lea, realizând cea mai importantă performanță din istoria fotbalului acestei comune. Formația locală, câștigătoare a fazei județene a Cupei României, a trecut în faza națională de două divizionare „C” și o grupare de ligă secundă, iar în fața Politehnicii și-au vândut extrem de scump pielea. A fost, în final, 1-0 pentru alb-violeți, după penaltiul transformat de Marius Staicu în minutul 81.

„Am reușit să facem aici, la Biled, o echipă extrem de competitivă, iar acest lucru cred că s-a văzut și astăzi. Am început puțin mai timid, e normal, ne-am construit puțin strategia prin a ne apăra și a menține rezultatul. Dar, văzând în a doua repriză că se poate, am schimbat puțin și pot să spun că am contat mult mai mult în joc”, a declarat antrenorul gazdelor, Iulian Tăut.

Gazdele nu s-au putut baza astăzi pe fostul polist Dragan Paulevici, cel care marca unicul gol al duelului din turul precedent, în fața Ripensiei.

„Paulevici ne-a lipsit, într-adevăr, foarte mult. În jurul lui ne creăm fazele de atac. Dar asta e situația, mergem înainte… Consider că am ieșit cu capul sus și le mulțumesc acestor băieți minunați, care au luptat mult astăzi. Au muncit foarte mult și cred că merită mult mai multă atenție decât oaspeții de azi. Și atacantul nostru, Stroie, a ieșit cu crampe de pe teren. E foarte greu, nu avem nici condiția fizică a celor de la Poli și nici condițiile lor de pregătire. Dar am spus înainte de meci că ne vom autodepăși, ceea ce am și făcut”, a mai spus Tăut.

Cornel Mihalache spune că la Biled s-a format o echipă frumoasă, chiar dacă fără forța financiară a altor formații din Liga a IV-a

Cel mai experimentat jucător al Biledului, Cornel Mihalache, susține că lovitura de pedeapsă din care Politehnica a înscris a fost precedată de un fault în atac, nesancționat de centralul arădean Alexandru Gornic.

„A fost fault în atac, prima oară ar fi trebuit să fluiere pentru noi. Jucătorul lor a căzut în contact cu adversarul și a atins mingea cu mâna. Dar, din punctul meu de vedere, se impunea dictarea unui fault în atac. Cei de la Poli au fost doar fizic peste noi astăzi. Ca putere de joc, am demonstrat că ne putem lupta de la egal la egal cu ei, cu toate că nu ne antrenăm zilnic. E un rezultat nemeritat, din punctul meu de vedere. Eu zic că ar fi trebuit să ducem meciul în prelungiri…”, a spus Mihalache.

Fotbalistul care are în CV formații precum Steaua, Dinamo, Gloria Buzău sau Concordia Chiajna a tras concluziile parcursului de neiutat al Biledului în competiția KO.

„Rămânem cu o impresie foarte bună pe care am făcut-o în acest sezon. Repet, nu facem antrenamente zilnice, nu avem un buget care să ne permită să ne luptăm cu echipele care și-au propus promovarea în acest an. Dar rămânem o echipă frumoasă și cu o amintire frumoasă din Cupa României. Vreau să mulțumesc Consiliului Local, primarului și oamenilor din sat, pentru că fac eforturi mari să ținem această echipă frumoasă”, a mai spus Cornel Mihalache.

În Liga a IV-a, Voința Biled a rămas singura formație neînvinsă după 9 etape și ocupă locul 5, cu 15 puncte. În sezonul trecut, a încheiat pe a doua treaptă a podiumului.

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply