BCM Danzio s-a ținut bine în fața campioanei ICIM Arad, în manșa retur a primei faze din play-off, însă n-a reușit decât un eșec la 9 puncte diferență. Formația timișoreană nu a contat decât pe o singură stranieră, antrenorul Dan Ionescu oferindu-le minute bune tinerelor jucătoare din lot, care au evoluat, în multe momente, dezinvolt în fața trupei de pe Mureș.

BCM Danzio încheie sezonul 2013/2014 încă din primele zile ale lunii aprilie. Calificată in extremis în play-off-ul Ligii Naționale, pentru a patra oară la rând, formația timișoreană nu a pus probleme campioanei ICIM Arad. După ce marți a cedat în tur, pe Mureș, cu 40-76, de această dată fetele lui Dan Ionescu au opus o rezistență mai dârză, deși singura jucătoare străină utilizată a fost Milana Zivadinovic.

Arădencele au început meciul cu 7-0, însă BCM Danzio a reușit să egaleze, în doar două minute, 11-11. La finele primului sfert, formația oaspete avea șase puncte avans, însă până la pauza mare, timișorencele au recuperat din handicap: 32-36. Gruparea arădeană nu s-a putut distanța decisiv nici în cea de-a doua jumătate, cea mai mare diferență înregistrată pe tabelă fiind de 11 puncte. Cu toate acestea, ICIM-ul nu a dat în niciun moment senzația că poate pierde frâiele partidei.

Căpitanul lui BCM Danzio, Adina Stoiedin, a fost cea mai bună marcatoare a meciului, cu 18 puncte, fiind aproape și de double-double, prin cele 9 recuperări acumulate astăzi. Pentru formația timișoreană au mai punctat Ardelean 15, Zivadinovic 8, Zidaru 6, Sasebeș 6 și Neagu 1. De partea cealaltă, Monica Engelman a pus cele mai multe puncte pe tabelă pentru ICIM, urmată de Monique Cocker, cu 14.

Leave a Reply