BCM Danzio a obținut astăzi cea mai importantă victorie din această primăvară, în compania principalei contracandidate la locul 8, Phoenix Galați. Victoria s-a conturat însă în ultima secundă, prin „trița” Biljanei Pesovic, care a stabilit scorul la 76-75.

Dacă primele șapte clasate din Liga Națională par să se fi liniștit deja în privința participării în play-off, încă mai există suspans în ceea ce o privește pe cea de-a opta calificată. BCM Danzio și Phoenix Galați s-au întâlnit astăzi, în sala „Consantin Jude”, într-o veritabilă „finală” pentru accederea în următoarea fază a întrecerii. Miza mare a jocului și-a spus din plin cuvântul, ambele echipe părând crispate în momente-cheie.

Chiar dacă, sporadic, câte una dintre cele două combatante reușea să se distanțeze pe tabelă, partida s-a disputat, în mare măsură, pe muchie de cuțit. După primul sfert, BCM Danzio conducea cu 19-14 însă, până la pauza mare, gălățencele au întors scorul, intrând cu avantaj minim la cabine, 31-30. Diferența de un punct s-a păstrat și la finele sfertului 3, de această dată avantajul fiind de partea timișorencelor, 50-49.

În ultimele 10 minute, toți cei prezenți la sală au fost trecuți prin toate stările posibile. Galațiul părea la un moment dat să scape în câștigătoare, a avut șase puncte avans, iar apoi Milana Zivadinovic n-a scos niciun punct dintr-un fault tehnic, irosind toate cele trei aruncări libere și apoi atacul. Părea să fie momentul psihologic al jocului, însă timișorencele au găsit energie pentru o revenire spectaculoasă în ultimul minut, și un finish la „mustață”, decis prin coșul de 3 puncte al Biljanei Pesovic, din ultima secundă, care a decis soarta partidei.

Eroina zilei a fost, fără doar și poate, Biljana Pesovic, autoare a 31 de puncte pentru BCM Danzio. Sârboaica a fost urmată de Zivadinovic 14, Marjanovic 12, Stoiedin 10, Kilin 6 și Fodor 3. De partea cealaltă, americancele Earnisia Williams și Denise Fairbanks au fost principalele guri de foc ale Galațiului, cu 24, respectiv 23 de puncte, urmate de Romina Filip, cu 10.

Leave a Reply