VIDEO: BC Timișoara încearcă să răpună Oradea din a patra încercare

BC Timișoara are în față o nouă deplasare infernală, pe terenul unei formații în fața căreia a pierdut deja de trei ori în actuala stagiune, CSM Oradea. Antrenorul Dragan Petricevic nu consideră că mai există necunoscute între cele două formații, în vreme ce pivotul George Toth spune că el și colegii săi văd duelul de joi, din sala „Antonio Alexe”, ca unul decisiv în privința obiectivului echipei.

Timp de aproape trei ani, BC Timișoara și-a adjudecat toate duelurile directe, fie din campionat, fie din Cupa României, în fața formației din Oradea. În acest sezon, rolurile s-au inversat, bihorenii triumfând în toate cele trei întâlniri cu „leii” timișoreni.

Mai întâi, trupa lui Cristian Achim se impunea în runda a șaptea a Ligii Naționale, chiar la Timișoara, cu scorul de 79-87, meci în care debuta pentru BCT americanul Jason Conley. Cele două formații s-au întâlnit și la începutul acestui an, în sferturile de finală ale Cupei României. Deși de la disputa din campionat, bănățenii și-au schimbat antrenorul și au operat câteva modificări la nivelul lotului, deznodământul a fost același. În prima manșă, disputată la 8 ianuarie, în sala „Antonio Alexe”, CSM Oradea s-a impus la o diferență concludentă, 98-82, urmând să câștige și returul de la Timișoara, disputat patru zile mai târziu, scor 77-70.

Starea de sănătate a lotului timișorenilor e mai bună, după ce la meciul de sâmbăta trecută, cu Farul Constanța, virozele și accidentările minore l-au determinat pe Dragan Petricevic să menajeze o serie de jucători. Căpitanul Zlatko Jovanovic a jucat doar câteva minute, în primul sfert, în timp ce Darren Fenn, Jason Conley, Nikola Gacesa și Raul Covaciu au fost indisponibili. Să mai spunem că joi, la Oradea, ar putea redebuta în alb-violet și Georgian Păun, al cărui împrumut la Farul Constanța a fost întrerupt imediat după meciul direct, de sâmbătă.

Partida CSM Oradea – BC Timișoara se va disputa joi, cu începere de la ora 18, și va fi transmisă în direct pe Digi Sport.

About Gabriel Toth

Leave a Reply