Victorie de moral: RCM Timișoara răpune rivala din Baia Mare cu o echipă improvizată

1

RCM Timișoara a bifat astăzi prima victorie stagională contra marii rivale CSM Știința Baia Mare. Deși în actualul format al Cupei României, duelul direct din această fază nu are o miză prea ridicată, ambele formații fiind virtual calificate în etapa următoare, galben-albaștrii au ținut neapărat să învingă, pentru a răzbuna eșecul și remiza înregistrate în campionat contra „zimbrilor”.

Cu un lot decimat, format din doar 19 jucători, RCM Timișoara a învins rivala din Baia Mare. Practic, campionii en titre și-au luat avânt din start, Samuel Mariș culcând balonul în terenul de țintă al oaspeților în minutul 4 pentru ca, șase minute mai târziu, tot un om din linia I, Cristi Cornei, să reușească al doilea eseu al bănățenilor, transformat de Jack Umaga. Până la pauză, băimărenii au reușit să producă la rândul lor o modificare a tabelei, Luke Samoa transformând o lovitură de pedeapsă în minutul 21.

În partea secundă, niciuna dintre cele două combatante nu a mai găsit drumul spre terenul de țintă. În schimb, timișorenii și-au mărit ecartul, prin două lovituri de pedeapsă transformate de Jack Umaga, în minutele 47 și 69, care au oprit tabela la 18-3 în favoarea amfitrionilor.

Danie de Villiers a început astăzi cu următoarea formulă: Shennan, Lemnaru, Tangimana, Kinikinilau, Moala, Umaga, Dumitru, Militaru, Cornei, Mariș, Mureșan, Tănase, Sabău, Rus, Burcea (C). Au mai intrat Gorcioaia, Taupaki, Halalilo și Anesi.

Reacții la cald

„Sunt foarte mândru de modul în care băieții au jucat astăzi. Totul a ținut de atitudine. Am spus și la conferința de presă că suntem într-o formulă restrânsă, dar nu ne uităm la numere, ci la atitudine. Nu a fost un meci ușor. Baia Mare nu are nici ea tot lotul la dispoziție, dar rămâne o echipă incredibilă. A trebuit să muncim mult și sunt foarte mulțumit de această victorie. Întotdeuna e important să marchezi rapid, pentru că îți obligi adversarul să alerge după egalare. Am vorbit despre acest lucru, ne-am propus să marcăm foarte repede și iată că ne-a ieșit”. (Danie de Villiers, antrenor RCM Timișoara)

„A fost o victorie așteptată din partea noastră. Nu am fost într-un număr foarte mare, dar am fost o echipă, am fost uniți, toată săptămâna ne-am pregătit foarte bine și s-a văzut asta pe teren. Attitudinea a fost extraordinară din partea fiecăruia. Am dat cu toții 200% și s-a văzut acest lucru pe tabelă. După ce am pierdut în prima etapă și după acea remiză de pe terenul lor, această victorie ne-a descătușat puțin. Oricând poate conta această victorie. Poate pare neînsemnată acum, dar dacă am reușit să-i batem neavând lotul valid, de ce n-am putea să îi învingem cu toți băieții apți?” (Cristian Cornei, jucător RCM Timișoara)

About Gabriel Toth

Leave a Reply