Victorie cu suișuri și coborâșuri pentru BC Timișoara


BC Timișoara a reușit o victorie extrem de importantă în această seară, pe tereul uneia dintre formațiile neînvinse până în această rundă, CSM Oradea. Bănățenii s-au impus cu 88-85, după un joc în care evoluția elevilor lui Badnjarevic a oscilat de la o extremă la alta.

BC Timișoara simte din nou gustul victoriei, după două eșecuri consecutive. Elevii lui Predrag Badnjarevic au reușit să producă prima înfrângere a celor de la CSM Oradea, tocmai pe terenul acestora, după un joc în care ambele echipe au dat dovadă de inconstanță.

„Leii din Banat” au început în forță, adjudecându-și primul sfert cu 27-17. Actul secund a relevat însă din nou slăbiciunile alb-violeților, Oradea având un „run” de 11-0, reușind să preia conducerea. Timișorenii și-au revenit cu greu, intrând la pauza mare în dezavantaj, 41-43. Nici la începutul părții secunde elevii lui Badnjarevic nu s-au regăsit, bihorenii depășind chiar granița celor 10 puncte diferență, beneficiind de forma bună a doi foști componenți ai Elbei, Milos Pesic și Silviu Lupusavei. După 66-62 în favoarea gazdelor la finele sfertului 3, „leii” au revenit la conducere în ultimele 10 minute, dovedind mai multă luciditate în secundele de final. Trebuie spus că la mijlocul sfertului 4, Timișoara avea deja patru jucători cu patru greșeli personale  – Popescu, Archie, Johnson și Căpușan – pierzându-l până la final doar pe ultimul dintre ei.

Deși a început destul de modest jocul, Marko Djerasimovic a ajuns cel mai bun marcator al timișorenilor, cu 18 puncte. Pentru BC Timișoara au mai punctat Archie – 17, Johnson – 16, Jelenic – 16, Jovanovic – 11, Popescu – 4, Sarovic – 4 și Căpușan – 2. De cealaltă parte, fostul jucător al Timișoarei, Milos Pesic, a contribuit cu 20 de puncte, urmat de australianul Dillon, cu 18.

About Gabriel Toth

Leave a Reply