Victorie clară în primul test al weekend-ului: Politehnica – CSM Lugoj 4-1

Politehnica Timișoara a obținut al treilea succes din meciurile de verificare astăzi, în compania formației de la Liga a III-a CSM Lugoj. Pe terenul sintetic din incinta Bazei 2, alb-violeții s-au impus cu 4-1, în fața unei echipe ce venea după o serie foarte bună în amicale, cu patru succese consecutive.

Politehnica și CSM Lugoj au oferit un meci cu un ritm bun, în care s-a trecut rapid peste perioada de tatonare. În minutul 5, alb-violeții au deschis scorul, de la punctul cu var, de unde Birău a transformat cu siguranță. Replica formației lui Cosmin Petruescu a venit extrem de prompt. În minutul 6, Bozian a restabilit egalitatea, dintr-o lovitură liberă de la 18 metri, deviată de zidul polist. Echilibrul de pe tabelă nu s-a menținut decât cinci minute, pentru că în minutul 11, la un corner executat de Ghinescu, fundașul central Gălan a înscris cu o lovitură de cap. Până la pauză, timișorenii au mai avut două șanse bune de a-și majora avantajul, ambele avându-l în prim-plan pe golgheterul din campionat, Ștefan Blănaru.

În partea secundă, alb-violeții au fost mai prezenți în joc și au majorat, meritat, diferența de scor. Mai întâi, în minutul 66, Bădăuță a făcut 3-1, cu un șut din interiorul careului, sub transversală. Apoi, în minutul 89, Motreanu a împins mingea în poartă, după o greșeală defensivă a gazdelor speculată de Bădăuță.

S-a încheiat 4-1 pentru Politehnica, o victorie umbrită însă de accidentarea din minutul 70 a lui Ungureanu. Mijlocașul împrumutat de la Ripensia, intrat în teren cu doar cinci minute mai devreme, s-a accidentat la aceeași gleznă la care suferise o entorsă în săptămânile trecute. Lista indisponibililor se mărește așadar, Ungureanu fiind al patrulea accidentat din lotul Politehnicii, după Mera, Telescu și Taub.

Politehnica Timișoara (antrenor Sorin Brîndescu): Filip – Teut, Gălan, Bilia, Ghinescu – Stancu – Birău, Țugui, Giuricici, Vucea – Blănaru. Au mai intrat Motreanu, Neamțu, Bădăuță, Ungureanu, Gorovei, Nicolescu și Bîte.
CSM Lugoj (antrenor Cosmin Petruescu): Filip – Precupanu, Radak, Miculescu, Horcea, Lazea, Drăghici, Zurbagiu, Olariu, Livan, Bozian. Au mai intrat Păduraru – Peptănuș, Ciobanu, Roșie, Dobra, Marta, Sărăcin și Z. Radu.

Ricardo Filip, a șasea certitudine

La finalul amicalului de astăzi, conducerea formației timișorene s-a înțeles cu portarul Ricardo Filip. În vârstă de 19 ani, tânărul goalkeeper a crescut la CSS Turnu Severin, iar în ultimul an a avut două experiențe în Liga a III-a, la Sporting Turnu Măgurele și CS Podari. Portarul născut la 28 decembrie 1997 a evoluat în repriza a doua a amicalului de miercuri, cu Luceafărul, și a fost integralist în meciul de astăzi, lăsând o impresie bună staff-ului tehnic. Ricardo Filip devine cel de-al șaselea nume nou din lotul Politehnicii din această iarnă, după Victor Gîrlea, Ioan Mera, Bogdan Nicolescu, Adrian Ungureanu și Răzvan Gorovei.

Politehnica mai are programat un amical mâine, în deplasare, cu divizionara secundă maghiară Szeged 2011. Meciul e programat la ora 14:00, la Gyula.

About Gabriel Toth

Leave a Reply