Victorie chinuită pentru ACS Poli


După eșecul rezervelor din această dimineață, cu Șoimii Pâncota, prima garnitură a lui ACS Poli a reușit să se impună în fața unei alte divizionare C, FCM Reșița.

În mod normal, alb-negrii ar fi trebuit să primească, pe „Dan Păltinișanu” vizita maghiarilor de la FC Szeged, grupare de care au dispus sâmbătă, în deplasare. Cu toate acestea, trupa din NB II a anunțat, în această dimineață, că nu va mai putea efectua deplasarea pe Bega. Mai mulți jucători au suferit o toxiinfecție alimentară, alții s-au accidentat, astfel că tehnicianul echipei nu mai avea la dispoziție decât 11 jucători apți, dintre care doi portari.

În lipsa maghiarilor, ACS Poli a întâlnit FCM Reșița, grupare de Liga a III-a ce a reușit câteva achiziții interesante în această vară. Una dintre ele e fundașul Dinu Sânmârtean, fratele mult mai cunoscutului mijlocaș de la FC Vaslui, cel care a ratat chiar prima ocazie de gol, în minutul 10. De altfel, până la pauză, oportunitățile importante au aparținut rossonerilor, care au trecut pe lângă gol prin Costescu și apoi prin Dârvaru.

Partea secundă a început însă cu Poli în atac, Zăgrean ratând prima ocazie clară a celor de la ACS, la cinci minute de la reluare. După o nouă șansă a cărășenilor, irosită de Dârvaru, timișorenii au lovit bara, în minutul 68, prin Boștină. Deschiderea de scor a venit finalmente în minutul 78, atunci când Șeroni a punctat după un corner. În minutele de final, tânărul Andrei Artean a stabilit scorul la 2-0.

Valentin Velcea a abordat meciul cu Reșița în următoarea formulă: Coca – Iovan, Zaluschi, Şeroni, Szalkai – Boldea, Daminuţă, Dobricean, Vădrariu – Szekely, Zăgrean. Au mai intrat: Amarinei – Miculescu, Artean, Trandu, Vântură, Enicu şi Boştină.

Tehnicianul timișorenilor nu i-a avut la dispoziție pe Poparadu, Rogozinaru și Nanu, cu toții accidentați, dar nici pe Petcuț, cel care n-a ajuns la un acord cu conducerea noii grupări. Interesant e că mijlocașul născut la Arad s-a aflat pe foaia de joc la amicalul din această dimineață, cu Șoimii Pâncota, deși discuțiile cu acesta se finalizaseră încă de aseară.

Ziua de sâmbătă programează alte două teste pentru gruparea pregătită de Valentin Velcea. O parte a lotului va înfrunta, de la ora 11, pe teren propriu, pe Național Sebiș, pentru ca de la ora 18, „titularii” să întâlnească Luceafărul Oradea, pe terenul bihorenilor.

About Gabriel Toth

Leave a Reply