Victor Gîrlea, față în față cu foștii colegi: „Cunosc foarte bine echipa din Brăila”

Foto: Emanuel Titus Ilieși (Mediafax Foto)

Politehnica Timișoara se află în fața primului joc acasă din acest an calendaristic. Mâine, de la ora 15:00, pe „Știința”, elevii lui Sorin Brîndescu vor înfrunta Dacia Unirea Brăila, formație în fața căreia se înclinau în tur cu 4-1. La confruntarea din 27 august, în lotul formației de la Dunăre figura și Victor Gîrlea, noul portar al timișorenilor începând cu iarna acestui an.

Goalkeeperul sosit în alb-violet chiar de la adversara de mâine e încrezător în șansa noii sale echipe de a-și trece în cont victoria.

„Va fi un meci dificil, e primul pentru noi în acest an în fața propriilor noștri suporteri. Sperăm să scoatem un rezultat bun. Cunosc foarte bine echipa din Brăila, dispune de câțiva jucători destul de buni, care pot face diferența. Dar cred că am pregătit foarte bine jocul și ne putem adjudeca toate cele trei puncte”, a declarat Gîrlea.

Deși aparent a slăbit ca valoare și experiență față de turul campionatului, Dacia Unirea a început anul cu o victorie cu 2-1 în fața unei pretendente la promovare, UTA. „Am urmărit și eu meciul, s-a jucat pe contre, iar echipa din Brăila a fost mai agresivă. Nu mi s-a părut un meci de un nivel foarte ridicat, dar într-un final s-a impus echipa care și-a dorit mai mult victoria”, a comentat Gîrlea.

Dacia Unirea Brăila și-a agonisit majoritatea punctelor în meciurile de pe teren propriu. În deplasare, dunărenii au reușit o singură victorie pe teren, 2-1 la Călărași, în chiar prima rundă a sezonului.

„Nu știu cât de multe probleme vor putea pune ei în deplasare. Eu îi cunosc foarte bine și știu că accentul se punea pe jocurile de acasă, unde aveau ca obiectiv victoria la fiecare meci. La fel ca orice altă echipă, în deplasare încearcă să obțină ce se poate”, a mai spus Gîrlea.

Dacia Unirea Brăila a pierdut o serie de jucător de bază în pauza competițională, însă în opinia lui Victor Gîrlea rămâne o echipă periculoasă.

„În primul rând, a plecat atacantul junior Muscă, la Juventus București, iar el a marcat câteva goluri în tur. A mai plecat mijlocașul central Petean, la muncă în Germania, el jucând în Liga I pentru Oțelul Galați. Nu mai joacă nici Frunză, din câte am văzut, a plecat și Marco Enciu, atacantul care e originar din Timișoara. Dar îl au pe Neagu, un jucător foarte bun, au mai adus la mijloc un junior de la Afumați, iar în rest echipa e aceeași”, a afirmat portarul polist.

Victor Gîrlea a fost rezervă în primul meci oficial din acest an, cel de sâmbăta trecută, de la Suceava, unde integralist între buturi a fost Markos Gakos. Noul goalkeeper al timișorenilor spune însă că e pregătit să joace oricând va fi nevoie. „E decizia antrenorului. Echipa se poate baza pe mine în orice moment. Sunt pregătit 100% să joc, oricând va decide antrenorul”, a conchis Gîrlea.

Partida Politehnica Timișoara – Dacia Unirea Brăila va avea loc mâine, de la ora 15:00, pe „Știința”, și va fi transmisă în format video pe site-ul radiotimisoara.ro. Informații în timp real vor fi disponibile și pe site-ul oficial al grupării alb-violete – sspolitehnica.ro – și pe noua aplicație „Politehnica Timișoara”, disponibilă pentru Android și iOS.

About Gabriel Toth

Leave a Reply