CSU Universitatea de Vest își va măsura mâine forțele cu prim-divizionara Banatul Caransebeș

Formația de volei masculin CSU Universitatea de Vest Timișoara a reluat pregătirile pentru sezonul de primăvară. Gruparea pregătită de Sorin Schiesz și Sorin Grădinaru va disputa mâine după-amiază un amical puternic, în compania unui adversar deja tradițional în jocurile de verificare, prim-divizionara Banatul Caransebeș.

Timișorenii vor fi gazdele gugulanilor pentru întâlnirea programată mâine, de la ora 17:30, în sala de sport a Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul UVT. După încheierea sezonului de toamnă, Banatul Caransebeș, pregătită de Răzvan Parpală, ocupă locul 8 în Divizia A1, cu 14 puncte.

CSU Universitatea de Vest, formație ce și-a propus promovarea în prima divizie la finalul acestui sezon, a încheiat anul 2016 pe locul secund în Divizia A2 Vest, cu 21 de puncte, la o lungime în spatele liderului CSS2 CNE Baia Mare. Sorin Schiesz & co. au parte de o vacanță de iarnă prelungită, deoarece în etapa a X-a (prima din 2017), programată la sfârșitul săptămânii viitoare, vor sta din cauza numărului impar de echipe din serie. Primul joc oficial pentru timișoreni din acest an va avea loc abia la 28 ianuarie, în deplasare, cu CSM Câmpia Turzii.

Darlaczi, la loturile naționale

Naționala de tineret a României a pierdut ambele întâlniri din cadrul turneului de calificare la Campionatul Mondial de la Frankfurt. Timișoreanul Ovidiu Darlaczi (n.r 4) va fi angrenat și în preliminariile la Campionatul European U19

O absență importantă din tabăra timișoreană pentru amicalul de mâine e cea a lui Ovidiu Darlaczi, angrenat în această perioadă în jocuri de calificare alături de reprezentativele de tineret și juniori ale României. La sfârșitul săptămânii trecute, voleibalistul timișorean s-a aflat în Germania, la Frankfurt pe Main, acolo unde s-a organizat una dintre grupele de calificare la Campionatul Mondial U21. Tricolorii au pierdut cu 2-3 în fața Estoniei (17-25, 20-25, 25-15, 25-20, 13-15) și tot cu 2-3 în fața gazdei Germania (14-25, 20-25, 25-22, 25-18, 7-15), în ambele partide reprezentativa țării noastre, cu Darlaczi în teren, revenind de la 0-2 la seturi.

În a doua jumătate a acestei săptămâni, Ovidiu Darlaczi (care va împlini 18 ani la 1 februarie) e angrenat în preliminariile Campionatului European U19. Grupa E din cea de-a doua rundă a calificărilor se desfășoară la Ploiești, unde tricolorii vor întâlni Belgia (mâine, ora 17:30), Islanda (sâmbătă, ora 20:00) și Portugalia (duminică, ora 20:00).

Leave a Reply