Experimentata Daniela Lupescu are șansa de a contribui la promovarea unei echipe din orașul natal în elita voleiului feminin din România (Foto © Emanuel Titus Iliesi)

UVT Agroland Timișoara a primit astăzi confirmarea din partea Federației Române de Volei pentru găzduirea barajului de promovare în Divizia A1 feminină. Evenimentul va avea loc în perioada 12-14 mai, la sala „Constantin Jude”, iar formația de pe Bega a fost singura care a licitat pentru organizarea turneului.

Pentru al doilea sezon la rând, UVT Agroland va organiza, în sala „Constantin Jude”, barajul de accedere în elita voleiului feminin. În urmă cu un an, cele două locuri promovabile în A1 au fost obținute de SCM Pitești și CSU Galați, pe următoarele două poziții clasându-se cele două reprezentante ale Timișoarei din eșalonul secund, UVT Agroland și CSU Politehnica.

De această dată, UVT Agroland e unica reprezentantă a orașului de pe Bega în baraj, la care vor mai participa Universitatea Cluj, Rapid București și CSM 2007 Focșani (ultimele două, reprezentante ale Diviziei A2 Est).

Pentru formația timișoreană, acesta va fi al treilea baraj de promovare consecutiv, Agroland participând la turneul final al Diviziei A2 și în primul sezon de existență, 2014/2015.

„A treia oară trebuie să fie cu noroc. Lăsând gluma la o parte, nu ne vedem încă în prima ligă. Am demonstrat că suntem cea mai puternică echipă din A2 Vest, dar trebuie să demonstrăm că merităm să fim în elită și în fața echipelor din cealaltă serie, Rapid și CSM Focșani. Avem deja experiența a două turnee de promovare, și avem o echipă și mai experimentată de această dată. Contează foarte mult că am reușit să aducem această competiție la Timișoara, din nou. Vrem să obișnuim publicul timișorean cu spectacolul voleibalistic, și suntem încrezători că vom reuși acest lucru și la finalul săptămânii viitoare”, a declarat președintele clubului UVT Agroland, Horia Cardoș.

Timișoara a obținut ultimele două promovări pe teren propriu

Voleiul feminin din Timișoara nu a mai fost reprezentat în elită în ultimii 12 ani. Ultima echipă care a reușit accederea în elită a fost Politehnica Tender, la finalul sezonului 2002/2003. Barajul s-a ținut tot în actuala sală „Constantin Jude”, în perioada 4-6 aprilie 2003. Formația alb-violetă, pregătită de Aurel Ioniță, a acces în elită de pe prima poziție, cu 6 puncte, urmată de Universitatea Cluj (prezentă și în acest an la baraj), cu 5 puncte. Sub linie s-au clasat, în ordine, Constructorul IOR București și REALE Brașov.

Interesant e că și penultima promovare în elită a voleiului timișorean s-a realizat tot în vechea Sală Olimpia. În perioada 9-11 mai 1997, CSS „U” Guban Timișoara a găzduit turneul Seriei a II-a a ligii secunde, în urma căruia o singură formație și-a câștigat dreptul de a evolua în elită. Aceasta a fost chiar gazda pregătită de Vladimir Stănescu și care și-a trecut în cont două victorii (3-2 cu Banatul Lugoj și 3-1 cu CSM Armătura Zalău) și o înfrângere, în fața echipei CSS „U” Lic. 7 Pitești (2-3).

Detalii despre cele două turnee care au adus, în ultimele două decenii, promovări pentru voleiul feminin timișorean găsiți AICI.

Leave a Reply