Universitatea se impune la pas și la Oradea

995519_654864014533651_1508442347_n
Universitatea Timișoara a trecut cu brio cel mai dificil examen al returului de campionat. Voleibaliștii lui Sorin Grădinaru s-au impus sâmbătă, în trei seturi, pe terenul principalei contracandidate la prima poziție din seria vestică a Diviziei A2, LPS Bihorul Oradea, la capătul unui joc dominat cu autoritate, în ciuda a două absențe importante din echipa de bază.

Universitatea s-a deplasat la Oradea fără Cristian Bălulescu și veteranul Albert Balint, dar chiar și așa nu a întâmpinat vreo problemă în disputa de pe terenul celei de-a doua clasate din serie. Cu juniorii Marius Roșu și Robert Vîrlan în sextetul de start, timișorenii și-au exprimat ferm punctul de vedere în fața unei grupări bihorene slăbite în pauza de iarnă, cu gândul promovării amânat pentru sezonul viitor.

Bănățenii și-au adjudecat clar primul set, 25-15, neavând apoi probleme nici în următoarele două, deși Sorin Grădinaru a apelat la întreaga rotație pe care a avut-o la dispoziție: 25-18, 25-16. Să mai spunem că în jocul de la Oradea a revenit pe parchet Vlad Stănoiu, reprofilat în rol de libero, jucătorul născut la Constanța lipsind de pe parchet din luna mai a anului trecut, când a suferit o gravă accidentare la ligamentele încrucișate, în timpul barajului de promovare de la Galați.

Universitatea a evoluat la Oradea în următoarea formulă: Dragoș Unguraș, Sorin Schiesz, Marius Roșu, Daniel Dincă, Cătălin Ungureanu, Robert Vîrlan, Vlad Stănoiu (libero). Au mai intrat Lucian Bădiceanu, Eric Reitmayer, Bogdan Toma și Mircea Roșu.

Universitatea e lider detașat în Divizia A2 Vest, acumulând maximum de puncte, 33, și rămânând până în aceast moment al competiției doar cu setul pierdut în runda a V-a, la Dej. Etapa viitoare, „studenții” vor evolua tot în deplasare, la Arad, pe terenul celor de la Pro Volei.

About Gabriel Toth