Universitatea, în linie dreaptă spre derby-ul de la Oradea! Variantă surpriză pentru postul de libero

vlad-stanoiu

Universitatea Timișoara a reluat pregătirile la începutul săptămânii, Sorin Grădinaru având la dispoziție tot lotul în perspectiva celei de-a doua jumătăți de campionat. La antrenamente a revenit și Vlad Stănoiu, cel ce s-a accidentat grav la barajul de promovare din luna mai a anului trecut.

Voleibaliștii de la Universitatea Timișoara pregătesc cea de-a doua parte a sezonului din Divizia A2. Sâmbătă, elevii lui Sorin Grădinaru se vor deplasa pe terenul celui mai periculos adversar din seria vestică, LPS Bihorul Oradea, formație pe care în tur au învins-o lejer, în trei seturi.

Echipa beneficiază din nou de aportul lui Vlad Stănoiu, jucător accidentat grav, la ligamentele încrucișate, în luna mai a anului trecut, în timpul jocului cu Arcada Galați, de la barajul de promovare. Șansele ca el să reintre pe parchet în jocul de la Oradea sunt destul de mari, însă pe un post nou. „Am reînceput și eu antrenamentele, dar încă simt că nu am echilibru la aterizare. S-ar putea să joc la Oradea, însă nu știu pe ce post. Cel mai probabil voi fi reprofilat ca libero. Oricum, sunt foarte nerăbdător să reintru”, ne-a declarat Vlad Stănoiu.

De altfel, Sorin Grădinaru a început să testeze noi variante pentru postul de libero încă din ultimul meci al anului trecut, câștigat de Universitatea în trei seturi cu CSM Câmpia Turzii. La acel joc, a fost utilizat în această postură Cristian Bălulescu, scopul principal fiind eliberarea unui loc în formula de bază juniorului Robert Vîrlan, care a avut evoluții apreciate în primele sale meciuri la nivel de seniori.

În cazul unei victorii la Oradea, Universitatea va lua o opțiune serioasă pentru ocuparea primului loc în seria vestică, la finele sezonului regulat. Vlad Stănoiu își dorește ca echipa să repete și în retur parcursul din prima parte a campionatului, când a înregistrat maximum de puncte, pierzând un singur set. „Sper să ne facem treaba cât mai bine în continuare, să batem tot, la fel ca și în tur. E important să câștigăm sâmbătă, la Oradea, pentru că apoi totul va veni de la sine”, ne-a mai spus voleibalistul originar din Constanța.

Partida LPS Bihorul Oradea – Universitatea Timișoara se va disputa sâmbăta viitoare, la ora 12.

About Gabriel Toth