handbal fete

Astăzi s-a ridicat cortina şi în Divizia A de handbal feminin, startul sezonului fiind marcat, la fel ca în ultimii doi ani, de derby-ul Timişoarei, dintre CST şi Universitatea. “Studentele” pregătite de Cornel Jude şi Cărăbaş Ionică, deşi erau considerate oaspete, au reuşit să se impună, la o diferenţă de cinci goluri, 28-23.

Două sezoane la rând, CS Timişoara s-a impus în fiecare duel contra concitadinei Universitatea. Nu şi astăzi, când formaţia pregătită de Sorinel Voicu a fost considerată gazdă în sala “Constantin Jude”, dar a terminat învinsă disputa din prima etapă a eşalonului secund de handbal feminin.

După un start mai bun al gazdelor, care au condus până spre minutul 20, Universitatea şi-a dat drumul la joc şi a trecut la cârmă. La pauză se înregistra un avans de trei goluri pentru “studente”, 16-13, care avea să fie mărit până la cinci în repriza secundă, ultima sirenă consemnând 28-23. În ultimele 10 minute, CS Timişoara a rămas fără Mădălina Istrate, care a contabilizat cea de-a doua eliminare de două minute, văzând automat şi cartonaşul roşu.

Gazdele au marcat cel mai mult prin veterana Monica Bahuczki, autoare a 8 goluri, urmată de Marin – 6, Dascaliuc – 4, Istrate – 2, Crapciu-Cioriciu – 2 şi Obreja – 1. De partea cealaltă, Andreea Pintilii a fost cea mai bună marcatoare a meciului, cu 11 goluri. Pentru “studente” au mai punctat Daira Ghiocel – 6, Maria Turnea – 3, Casian – 2, Mihailovici – 2, Paşca – 1, Senciuc – 1, Ţepurică – 1 şi Şunei – 1.

La CS Timişoara şi-a consemnat debutul Alina Dascaliuc, handbalistă ce revine pe teren după un an şi jumătate, în care a fost ţinută pe tuşă de o accidentare, ultima oară evoluând în Liga Naţională, pentru Cetate Deva. Tot după o pauză lungă a revenit pe parchet şi Gabriela Curtuiuş, jucătoare ce lipsea din noiembrie anul trecut. Printre puţinii spectatori din sala “Constantin Jude” s-au numărat şi câteva fotbaliste de la CFR Timişoara, venite să o susţină pe colega lor, Loredana Sas, cea care în paralel e legitimată şi la formaţia de handbal a CST-ului. Din păcate, “Sasa” a rămas pe banca de rezerve.